kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Turnuvanın 5 numaralı seribaşı Dementieva, maçın sonuna kadar mücadeleyi bırakmadı ve yarı finale çıkmayı başardı.

Dementieva ilk kez

CAHİT YAVUZ
Favori raketlerin elendiği Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Rus tenisçi Elena Dementieva, vatandaşı Nadia Petrova'yı 2-1 yenerek ilk kez yarı finale yükseldi ..
Sharapova, Ivanovic, Jankovic gibi favorilerin elendiği Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çeyrek finalde dün korta çıkan iki Rus raket Elena Dementieva-Nadia Petrova maçında müthiş bir mücadele yaşandı. İstanbul Cup'ta da raket sallayan iki tenisçiden gülen turnuvanın 5 numaralı seribaşı raketi Dementieva oldu. Maç Dementieva'nın servisi ile başladı. Daha ilk serviste çift hata yapan Rus tenisçi istikrarsız bir oyun çizgisi sergileyeceğini gösterdi. 4. oyuna kadar Petrova, Dementieva'nın ritmini bozacak vuruşlar yaptı ve oyundaki etkisini azalttı. Ancak 4. oyunda hakemin ayak hatası uyarısına sinirlenen Petrova oyundaki dengesini yitirip ilk seti 6-1 kaybetti.

RAKİBİ VENUS OLACAK
Dementieva 2. sete servis kırarak başladı. Özellikle dip çizgide Petrova'nın hareketsizliğini açılı vuruşlarla ortaya çıkarttı ve durumu 5-1'e getirdi. Ancak 5-1'den sonra maçın sonunu getiremedi ve Petrova o andan itibaren skoru 6-6'ya taşıdı. Tie-break oyununu da kazanarak skoru 1-1 yaptı. Bu skordan sonra herkes Petrova'nın bu ivme ile maçı kazanacağını düşünüyordu. Ancak Dementieva olağanüstü bir oyunla final setini 6-3 kazandı ve ilk kez Wimbledon'da son dörde kalmayı başardı. Rus raketin yarı finalde rakibi Venüs Williams.