kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HASAN DOĞAN

Size cesur yürekler, bize okullar lazım!

L'Equipe'e konuşan federasyon başkanı, "Bizim kalplerimizde bayrak ve memleket sevgisi var. Fakat duygusallığa gerek yok. Biz de futbol akademileri kurmalıyız" şeklinde konuştu..
Federasyon Başkanı Hasan Doğan, Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen Milli Takım oyuncularının yüreklerinin, kalplerindeki bayrak ve memleket sevgisinin bütün kapıları açtığını söyledi. Doğan, Fransız spor gazetesi L'Equipe'e verdiği röportajda, kalıcı başarı için sadece duygusallığın yetmediğini, futbol akademilerinin de kurulması gerektiğini belirtti. "Türkiye daha uzağı görüyor" başlıklı röportajda federasyonun projelerini 3 adımda özetleyen Doğan, 7-15 yaş arasında 16 milyon gencin bulunduğunu belirterek, "Bu gençleri futbola çekmek istiyoruz. Böylece amatör futbolu geliştirebiliriz. Bu konuda Platini de bizi destekliyor" ifadelerini kullandı. Futbolun sosyal yanını da geliştirmek gerektiğini ifade eden başkan Doğan, şunları kaydetti:

2 AKADEMİ PROJEMİZ
"Bunun yolu da görme, işitme engellilere, sokak çocuklarına futbolu aşılamaktan geçiyor. Tüm bunların yanında profesyonel futbol kulüpleri futbol akademisi kurmak zorunda. Bu akademilerin hem normal müfredatı hem de futbol eğitimi vermesi planlanıyor. Fransa'daki 'Clairefontaine' akademisini örnek alıyoruz. Futbol Federasyonu olarak biri İstanbul'da diğeri Ankara'da olmak üzere 2 tane akademi ile projeyi başlatıyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içindeyiz. Federasyonun gelirleri de bu tür işler yapmaya müsait."

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ

*HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

*BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARI FİNAL SEVİNCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


*"BİLİC TERİM'E SUS İŞARETİ YAPTI" FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

*HIRVATLARIN ÇÖKÜŞ ANININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ