kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ANLATAMADI BİLE Konuşma özürlü E.B. bacağındaki izleri gösterdi ama ailesine yaşadıklarını anlatamadı...

Özel merkezde, özürlü çocuğa işkence iddiası

Erol ŞENNUR - SABAH
Adana'da konuşma özürlü 7 yaşındaki çocuklarının gittiği özel rehabilitasyon merkezinde feci şekilde dövüldüğünü ileri süren aile, merkezden şikâyetçi oldu..
Adana'da faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezine giden konuşma özürlü 7 yaşındaki çocuğun feci şekilde dövüldüğü ve darp edildiği ileri sürüldü. Bacaklarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izlerini gören küçük çocuğun ailesi merkezden şikâyetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sümer mahallesinde fiziksel ve zihinsel engellilere yönelik faaliyet gösteren Turuncu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giden konuşma özürlü 7 yaşındaki E.B. önceki gün okuldan eve döndüğünde, annesi vücudundaki morlukları fark etti. Yaklaşık bir yıldır söz konusu merkeze giden konuşma özürlü küçük çocuğun kendisine yapılanları anlatamaması üzerine aile, soluğu çocuklarının eğitim gördüğü merkezde aldı. Merkezde bulunan yetkililer aileye konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti. Bunun üzerine de anne Emine Z. B. (43), vücudu kızarık ve morluklarla dolu oğlunu yanına alarak hastaneye gitti.

RAPORLA KARAKOLA GİTTİ
Anne Emine Z., hastaneden aldığı raporla karakola giderek, özel rehabilitasyon merkezi ve öğretmen Kerim Yılmaz'dan şikâyetçi oldu. Oğluna yapılanları ağlamaklı anlatan anne, "Çocuğumun bu durumuna çok üzüldüm. Şu kişi yapmış da diyemiyorum. Ama ortada bir zorlama ve hırpalama var. Böyle kurumlarda kamera olması gerekiyor. O zaman kimin ne yaptığı belli olurdu" dedi. Adana Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Bu arada Turuncu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri haklarındaki iddiaları kabul etmezken, "Haksız bir suçlamayla karşı karşıyayız" diyerek kendilerini savundu.