kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan'ın başkanlığında bu yıl 5'incisi düzenlenen toplantıya 19 şirket yöneticisi katıldı.

Başbakan 'Bize güvenin' dedi, devler yatırım vaat etti

Başbakan Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi toplantısında çokuluslu şirket yöneticilerini "Bize güvenin" mesajı verdi. Danone yeni fabrika, Mango yeni mağazalar, Cisco da yatırıma devam, yanıtını verdi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 755 milyar dolarlık ciroya sahip 19 çokuluslu şirketin üst düzey yöneticileriyle yaptığı Yatırım Danışma Konseyi toplantısında, yöneticilere, "İstikrar sürecek, bize güvenin" mesajı verdi ve ekledi "Küresel ya da ulusal belirsizlikler hükümetimizi hedeflerinden saptırmayacak. Kısa, orta, uzun vadeli hedeflerimizi yakalamak noktasındaki kararlılığımız ilk günkü gibi devam ediyor" dedi. Yatırımcılar Türkiye'deki siyasi belirsizlik konusundan çok küresel dalgalanmanın daha önemli olduğunu belirtirken Danone yeni fabrika için hazırlık yaptığını, Mango mağaza sayısını artıracağını, Cisco yatırıma devam edeceğini, ArcelorMittal ise Erdemir'in tümüyle ilgilendiğini açıkladı.

HEDEFTEN SAPILMAYACAK
Başbakan Erdoğan başkanlığında bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Yatırımcı Danışma Konseyi, kısa bir süre önce açılan Bosphorus Four Seasons Otel'de yapıldı. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in verdiği kahvaltı ve yaptığı sunumun ardından başlayan toplantıya; Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜ- SİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, YASED Başkanı Tahir Uysal, IMF Birinci Başkanı Yardımcısı John Lipsky ve Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Graeme Wheeler'in 19 çokuluslu şirketin üst düzey yöneticileri katıldı. Sabah kahvaltısının ardından bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sıkı maliye politikalarından hiç bir koşul altında ödün vermediklerini, ulusal ve küresel belirsizlikler karşısında dahi kararlı ve tedbirli bir duruş sergilediklerini ifade etti. Erdoğan, "Küresel ya da ulusal belirsizlikler hükümetimizi hedeflerinden saptırmayacaktır. Kısa, orta, uzun vadeli hedeflerimizi yakalamak noktasındaki kararlılığımız ilk günkü gibi devam ediyor" dedi.

CİSCO: YATIRIMA DEVAM
Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Cisco Başkan Yardımcısı Mohsen Moazami, siyasi gelişmelerin yatırımları konusunda cesaretlerini kırmadığını söyledi. Moazami, "Kısa vadede yüzde 35'in üzerinde büyüme hedefliyoruz. İki yıl önce başlattığımız 200 milyon dolarlık yatırımımız da sürüyor. Ancak Türkiye'de bilgisayar kullanımının artması için internet vergilerinin düşürülmesi gerekiyor" dedi. 2007'de 21 CEO'nun katıldığı toplantıda bu yıl 19 yönetici yer aldı. Geçen yılın katılımcılarından Benetton, General Electric, BNP Paribas, Metro Group ve Mitsui bu yılki toplantıya katılmadı. Bu yılın yeni katılımcıları ise ArcelorMittal, Danone Group ve Cisco Systems oldu.
Haberin fotoğrafları