kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AB’NİN DONANMA SALAKLARI İngiliz Sun gazetesi, Sarkozy’nin AB donanması kurmaya çalıştığını ve bunun için İngiltere’den bir savaş gemisi sözü aldığını yazdı.

AB filosu dalga konusu

NATO'nun askeri kanadına girmek isteyen Sarkozy, AB donanması için de İngiltere'den gemi istedi. İngiliz gazetesi, "AB bayrağı mı? Bunu isteyenlere ancak salak deriz" ifadelerini kullandı..
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin iki gün önce açıkladığı askeri ve savunma stratejisi büyük yankı getirdi. Fransa'nın 1966 yılında çıktığı NATO'nun askeri kanadına yeniden girme çabaları sürerken Sarkozy'nin bir de AB donanması kurmayı planlaması İngilizlerin "çileden çıkardı". Fransa'yla dalga geçen İngiliz Sun gazetesi, "Başbakan Brown, İngiltere'nin bir donanma gemisini Fransızlar istedi diye gözden çıkarıyor. Gemide AB bayrağı dalgalanacak ve Brüksel tarafından yönetilecekmiş. Biz bunu isteyenlere ancak salak deriz" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE YALANLADI
1 Temmuz itibariyle Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığını üstlenecek olan Fransa'nın bu planını topa tutan gazete, "Gemilerin kullanımının nasıl paylaşılacağını anlayabilmiş değiliz. Hiçbir ülke kendisine ait askeri bir malzemenin bu şekilde kullanılmasına izin vermez" diye yazdı. Akşam saatlerinde bir açıklama yapan İngiliz Başbakan Gordon Brown, iddiaları yalanladı.