kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bir yıl içinde 2 milyon adet müze kartı satmayı planladıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "Müzekart ile insanımızın müzelere ilgisini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

20 YTL'lik kart alana müzeler 1 yıl bedava

Ercan SARIKAYA / SABAH
Kültür Bakanlığı, 'Müzekart' ile bir yıl boyunca tüm müze ve ören yerlerini 20 YTL'ye gezme fırsatı sunuyor..
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'deki müzelere vatandaşların ilgisini artırmak için 'Müzekart' projesini hayata geçirdi. Proje ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 20 YTL karşılığında bir defaya mahsus alacakları Müzekart ile Türkiye'deki Kültür Bakanlığı'na bağlı 315 müze ve ören yerini bir yıl boyunca ücretsiz gezebilecekler.

MÜZE MÜZE GEZDİREN KART
Kartın tanıtımı dün Arkeoloji Müzesi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile çok sayıda davetlinin katıldığı toplantı ile yapıldı. 'Tarihe yolculuk başladı' sloganıyla hayata geçirilen "Müzekart" TÜRSAB'ın sponsorluğunda hayata geçirildi. Dokunmatik olan "Müzekart" bir kimlik ibraz edilerek 20 YTL karşılığında müzelerin gişelerinden, internet sitesinden, TÜRSAB ofislerinden alınabilecek. Kişiye özel olan kartı sahibinin dışında kimse kullanamayacak. Kart ile nerelere gidildiği ise Ankara'da bulunan kart merkezinden takip edilebilecek. Turnike sistemi olmayan müzelerde ise kart sahiplerine geçici kart verilecek. Bakan Ertuğrul Günay ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 20 YTL karşılığında aldıkları kart ile sembolik olarak Arkeoloji Müzesi'ne giriş yaptılar. Günay, kartını aldığında "Tutmayın beni bütün müzeleri gezeceğim" dedi.
Haberin fotoğrafları