kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Her şey yanlış

Sistem ve tercihler Terim'i hedef haline getirdi. Nihat'ı nokta santrafor yapan, Mevlüt'ü 11'e koyan, Tuncay'a tahammül eden, Emre'den beyin yapmaya çalışan Terim çok eleştirildi..
EURO 2008'e Portekiz mağlubiyeti ile başlayan Türkiye'de eleştiri okları hem sistem hem de kadro tercihi nedeniyle öncelikle Fatih Terim'e yöneldi. Sahada görevlerini yapmayan başta lejyonerler olmak üzere kalitelerinin yarısını bile sahaya yansıtmayan hatta Mehmet Aurelio ve Colin Kazım kadar bile mücadele etmeyen futbolcuların da bu mağlubiyette payı vardı. Ancak otoriteler Portekiz karşısındaki "Kabul edilemez derecedeki kötü futbolun" sorumluluğunu Terim'de aradı:
1- Yıllardır Hakan Şükür'le birlikte nokta santrfor ile oynamaya alışmış bir ekolü 4-3-3 gibi topu ayağa oynamaya yönelik bir ekole birden geçiş yapıldı. Bu sistemde oynayabilecek Ümit Karan ve Halil Altıntop düşünülmedi. Nihat gibi ikincil forvetten nokta santrafor yaratılmaya çalışıldı. "Bu sistemde yeri yok" diye Yıldıray'ı gönderen Terim, bu sistemde son uç adamı olarak oynayamayacak olan Nihat'tan verim alamadı.
2- Mevlüt ve Kazım Kazım'dan ekstra hünerler göstermesi beklenildi. Gökhan Zan'a hiç hak etmediği şekilde hep forma verildi.
3 -
Portekiz maçı özelinde top dolaştıramayan hücuma topu aktaramayan bir takım görüntüsündeydik. Biz rakipten topu kapmak için; oynatmamak için koştuk. Oysa oynamak üzerine hiçbir çabamız yoktu.
4 - Terim, Sabri-Hamit-Mevlüt ya da Kazım ile iyi işleyen sağ kanat sistemini bozdu. Hiç işlemeyen sol kanatta Tuncay'a 90 dakika tahammül etti. Emre'den oyunun beyni yaratmaya çalıştı; olmadı.