kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Komşu silahını topraktan çıkarıyor

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Yunanistan, yaklaşık 4 yıldan bu yana dondurduğu silahlanma projelerini hayata geçirmeye karar verdi... Modern ve üstün teknolojiye sahip silahları satın alınması amacıyla ABD, AB ve Rusya'dan gelen önerileri mercek altına alan Yunan hükümeti 10 yıllık silahlanma projesi için 8 ila 14 milyar Euro harcayacak. Ancak ekonomide gözlenen bocalama nedeniyle silahlanma harcamaları için yeterli kaynağa sahip olmayan Yunanistan çareyi "arsa" satmakta buldu.

29 BÖLGE SATIŞTA
Ekonomi Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı arasındaki görüşmelerin sonucunda Yunan Silahlı Kuvvetleri'ne (YSK) ait arsaların mali açıdan değerlendirilmesi kararı alındı. İlk yapılan değerlendirmelerin ardından Yunanistan'ın kuzeyinde askeriye ait 29 bölgesinde satışa çıkarılacak. 2 bin 500 dönümlük arazinin satılması sonrası en az 5 milyar Euro'luk bir gelir sağlayacak.

YENİ TESİSLER İNŞA EDİLECEK
Başkent Atina'da bulunan askeri arazilerin de satışa çıkarılması ve sağlanan gelirin de Yunan silahlı kuvvetlerini barındıracak yeni askeri tesislerin inşaatı için öngörülen 20 milyar Euro'luk harcamasına da katkı sağlanacağı belirtiliyor. Silahlanma projesi için önümüzdeki 10 yıl içinde 8 ila 14 milyar Euro gerekli... Yunan hükümeti ilk aşamada 40 ila 60 adet savaş uçağı alacak. Bu rakama 2015'ten sonra alınması beklenen 80 uçak daha eklenecek. Ayrıca 6 fırkateyn ve 420 zırhlı araç alınacak.