kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polonyalı attı Polonya yıkıldı

Galip Öztürk
B Grubu'nun favorisi Almanya, Polonya'yı devirmeyi başardı. Polonya asıllı Lukas Podolski'nin iki golü Panzerler'e galibiyeti getirdi ..
Klagenfurt'ta hoş bir atmosfer. Herkes futbol izlemeye gelmiş, 1939'da Almanya'nın Polonya'yı işgali sararmış tarih kitaplarında kaybolmuş gitmiş. Su gibi bira tüketimi ve karşılıklı tezahüratlar var. Almanlar, 2006 Dünya Kupası'nda +91'de Neuville'in golüyle zar zor yenebildikleri Polonya karşısında yine zorlanacaklarını düşünüyorlar. 2006'daki takımın gizli lideri Joachim Löw yönetiminde Almanya, "Bu maçta az gol yiyeyim şansımı sürdüreyim" düşüncesindeki Polonya önünde maça hızlı başladı. 4'te ofsayt taktiğini bozan Klose, Boruc ile karşı karşıya kaldı. Bayern Münihli oyuncunun "Al da at" dercesine verdiği pası Gomez boş kale yerine auta yolladı. 20'de Gomez'in ara pasıyla buluşan Klose'nin ortaya çıkardığı topta, Polonya asıllı ama Alman formalı Lukas Podolski takımını öne geçirdi. Podolski'nin gole oldukça sade bir şekilde sevinmesi, Almanya'nın bu tür pozisyonlara antrenmanlarda ne kadar çok çalıştığını gösteriyordu. Rakip kalede cılız gözüken Polonya'da 36'da Zurawski'nin şutu direği yalayıp auta gitti. İkinci yarının başında Guerreiro'yu Zurawski'nin yerine oyuna alan Polonya, rakip kalede biraz daha etkili olmaya başladı.

GUERREİRO HAREKET GETİRDİ
70'te Ballack'ın şutunu Boruc kornere tokatladı. 72'de Schweinsteiger'in pasında Klose'nın ıskaladığı topu Podolski ağlara gönderdi. Kısacası 4 Haziran 1985'te Polonya'nın Gliwice bölgesinde doğan Podolski, doğduğu toprakları üzüntüye boğdu. Guerreiro'nun sağdan ortasında Saganowski'nin kafasını kaleci Lehmann son anda çeldi. Golcü sıkıntısını buram buram yaşayan Polonya, kendi evladından yediği iki golle büyük dram yaşarken, Almanya turnuva takımı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

ALMANYA-POLONYA: 2-0
GOLLER: Podolski (20 ve 72)
SARI KARTLAR: Schweinsteiger / Smolarek, Lewandowski
ALMANYA: Lehmann **- Lahm
, Metzelder
, Mertesacker
, Jansen
- Fritz **(dk.56 Schweinsteiger
), Frings
, Ballack
, Podolski
*- Klose ** (+91 Kuranyi?), Gomez **(dk.76 Hitzlsperger 6)
POLONYA: Boruc **- Wasilewski **, Zewlakow H, Bak **, Golanski ** (dk.75 Saganowski H)- Lobodzinski ** (dk.65 Piszczek **), Dudka **, Zurawski H(dk.46 Guerreiro 7), Lewandowski **, Krzynowek
- Smolarek H
HAKEMLER: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Jan Peter Randen (Norveç)