kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nadal. Fransa'da üst üste 4. zaferine ulaşırken, artık toprak dışında da bir Grand Slam kazanmak istiyor.

Nadal'ın hakkı Nadal'a

CAHİT YAVUZ
Roland Garros'da tek erkekler finalinde Federer'i denize döken İspanyol tenisçi, üst üste 4'üncü şampiyonluğuna ulaşırken, Bjorn Borg'un rekorunu da egale etti..
Roland Garros'da tek erkeklerde şampiyon değişmedi: Rafael Nadal. Kariyerinde tam 12 Grand Slam şampiyonluğu olan ama Fransa'da hiç kazanamayan Dünya 1 numarası Roger Federer, son iki yılda olduğu gibi yine finale kadar geldiği Roland Garros'da Nadal'a teslim oldu. Hiç set kaybetmeden finale gelen Nadal, Federer karşısında muhteşemdi. 108 dakikada rakibine sadece 4 oyun veren Nadal, 6-1, 6-3 ve 6- 0'lık setlerle üst üste 4. zaferine ulaşıp, Bjorn Borg'un rekorunu da egale etti. Kupasını da Borg'tan alan Nadal, "Mükemmel oynadım. Final için Federer'den özür dilerim; o da iyi oynadı. Centilmenliği için ona teşekkür ederim" dedi.

"TEBRİKLER RAFA"
32 dakika süren ilk sette hiç bir varlık gösteremeyen, ikinci sette kendine gelen Federer, buna rağmen oyunlar 3-3 iken rakibinin servisini kırmasını engelleyemedi. Federer maçtan sonra da "Finali kazanmayı umuyordum ama Nadal çok güçlüydü. O bu turnuvayı daha önce, Bjorg haricinde hiç kimsenin yapmadığı gibi domine etti. Tebrikler Rafa. Finali kaybetmek kolay değil ama gelecek sezon yine deneyeceğim" dedi. Federer daha önce sadece 1999'da Zimbabweli Black'e set alamadan yenilmişti.