kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "İHKİB'e başkan olacak kişi global düşünüyor olmalı" dedi.

'Orakçıoğlu, İHKİB üzerinden siyaset yapmayı bıraksın'

İHKİB Başkanı Orakçıoğlu'nun eski yönetim kurulu üyesiyken, istifasının ardından Hikmet Tanrıverdi'nin listesine giren Akbalık, "Perakendeci başkan olmaz" dedi..
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) 24 Haziran'daki seçimleri yaklaştıkça adaylar arasındaki çekişme artıyor. Seçime yeniden girecek olan İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun yönetim kurulu üyesiyken, geçtiğimiz yıl istifa eden ve başkan adayı Hikmet Tanrıverdi'nin listesine giren Özak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Orakçıoğlu, dokuz yıldır siyasete girmek için İHKİB'i kullanıyor. Sıkıntılı olan sektörün üzerinden siyaset yapmak, sektöre verilecek en büyük zarar. Siyaset, sektörel kuruluşlarla değil, Ankara'da yapılır" diye konuştu. Yazılı bir açıklama yapan Akbalık, dokuz yıldır İHKİB yönetiminde olan Orakçıoğlu'nun 5 yıl önce başkanlığı dört yıl yapacağını açıkladığını hatırlattı. Akbalık, "Herkesin önünde açıkça beyan etmişti. Şimdi 'Tekrar aday olacağım' demesini anlamak mümkün değildir" dedi. Orakçıoğlu'nu projesi olmamakla suçlayan Akbalık, şunları söyledi: "Şu an Sayın Orakçıoğlu gazetelerde gerçekleri değil de konuları çarpıştırarak, kendisine farklı kimlikler kazandırmak istiyor. Aslında hiçbir projesi olmadığından, kendisine ve ekibine de güveni yok. Bir başkan adayı çıkıp insanlardan oy isteyecekse kendisine güveninin olması gerekir. Bir başka başkan adayı ve ekibine vaatlerde bulunup kendi yanına çekerek bir güç elde etme peşinde. Projelerle değil, ilişki mühendisliğiyle başkanlığa talip."

"İŞİ MAĞAZACILIK"
İHKİB'in adında olduğu gibi bir ihracatçı kuruluş olduğunu kaydeden Akbalık, "İhracatı yan iş gibi yapan biri bu sektörü temsil edemez. Orakçıoğlu'nun esas işi mağazacılık. İşinin büyük bölümü ihracat değil, perakendecilik. İhracatı yan işi gibi yapan, sektörü temsil edemez" diye konuştu.