kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Birçok kadın modayı, 'Sex and the City'den takip ediyor.

Aşk filmlerinin pabucu damda çünkü artık moda filmleri revaçta!

Moda, bir süredir sinemanın ve TV dizilerinin bir numaralı ilham kaynağı. Bu yıl moda ile ilgili birçok film çekilecek. Bu filmlerde, ünlü oyuncular boy gösterecek..
Modadan ilham almayan bir sinema filmi kaldı mı? Kesinlikle hayır! Moda ve sinemanın flörtü; yalnızca efsanevi tasarımcıların hayatlarını anlatan filmlerle değil, moda sektörünü baz alan ve o sektörde çalışan kadınların yaşadıklarını konu alan senaryolarda da fazlasıyla hissediliyor. Günümüzde birçok filmin ve dizinin konusu, moda dünyasının merkezinde geçiyor. Akla gelen ilk örnek, geçtiğimiz günlerde ülkemizde de vizyona giren 'Sex and the City'. İzleyiciyle 1998 yılında dizi formatıyla tanışan bu yapımın filmi, hikayesinden çok, başrol oyuncularının giydiği kıyafetlerle ses getirdi. 2 saat 20 dakika süren film; adeta Prada, Lanvin, Versace, Louis Vuitton, Manolo Blahnik, Christian Dior, Vivienne Westwood ve Gucci gibi markaların resmi geçidi gibi...

1939 YILINDA BAŞLADI!
Aslında Hollywood ve moda dünyası arasındaki etkileşim, 1939'da 'The Women' adlı filmle başlamıştı. O dönemde çok ses getiren bu film; şimdi tekrar çekiliyor. Filmde Sandra Bullock, Meg Ryan, Annette Bening ve Uma Thurman rol alacak. 'The Women'; İkinci Dünya Savaşı öncesinin 'Sex and the City'si olarak nitelendiriliyor. Modacıların hayatları da, son günlerde film şirketlerinin en sevdiği malzemelerden. 'Lagerfeld Confidential' bu tarz filmlerden biri. Yönetmen Rodolphe Marconi; 10 yıldır Karl Lagerfeld hakkında bir belgesel yapmak istiyordu ve sonunda 150 saat süren bir çekimle bunu başardı. Marconi'nin bu başarısını gören Matt Tyrnauer ise; bir başka ünlü modacı olan Valentino'nun hayatını, 'Valentino: Son İmparator' adıyla filme çekti. 2008 yılı adeta 1978 yılının bir tekrarı niteliğinde. Özellikle de, o dönemin en önemli modaevlerinden biri olan Halston için. Geçen yıl Tamara Mellon ve Rachel Zoe'nun desteğiyle Halston'ı satın alan ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein; New York Moda Haftası'nda gerçekleştirdiği defileyle markayı küllerinden tekrar yarattı. Şimdi de, Halston'ı anlatan bir film çekmeye hazırlanıyor. Üstelik başrolü de Jude Law'a verecek. Law'a filmde; Zach Braff, Anne Hathaway, Amy Winehouse ve Liza Minelli de eşlik edecek.

TATOU, CHANEL OLACAK
Moda dünyasının efsanevi isimlerinin sinemaya konu olması Halston'la sınırlı kalmıyor. Gabrielle Coco Chanel'in hayatı, yakında üç farklı proje ile ele alınacak. İlkinde Shirley Maclaine, diğerinde Audrey Tatou, sonuncusunda ise Demi Moore; ünlü modacıyı farklı dönemlerinde canlandıracak. Audrey Tatou'nun rol aldığı çalışmada, Chanel'in şarkıcı olmak istediği dönemde gösterdiği çaba anlatılacak. (Marie Claire)
Haberin fotoğrafları