kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oyunculuğu tecrübe ediyor

SABAH-İSTANBUL
Ümmühan Zeynep Bilgili, henüz 9 yaşında ama hayatına birçok başarı öyküsü sığdırdı. Geçen yıl TÜBİTAK Buluş Şenliği'nde dikkatleri üzerine çeken, 'Dur Yolcu' isimli dizinin minik oyuncusu, "Dizideki rolümden zevk alıyorum. Benim için tecrübe oluyor" diyor..
İstanbul'da özel bir ilköğretim okulunda dördüncü sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Ümmühan Zeynep Bilgili, kısa yaşamını başarılarla doldurdu. İstanbul'da iki yıl önce düzenlenen İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışmasında birinci olarak adından söz ettiren minik kız, her geçen gün kendisini farklı bir alanda geliştiriyor. Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK Buluş Şenliği Yarışması'nda yürürken elektrik üreten ayakkabıyla bilim çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Zeynep Bilgili, şimdi de TRT'deki 'Dur Yolcu' isimli diziyle adından söz ettiriyor. Dizide Hazım Körmükçü'nün oynadığı Binbaşı Halit'in kızı Nezaketi oynayan Bilgili, Çanakkale Savaşları'nda babasıyla cephede çarpışan gerçek bir öyküyü canlandırıyor.

TATİL GÜNLERİ ÇEKİMDE
Minik kız, konuk olduğu her televizyon programında da izleyicilere duygusal anlar yaşatmayı başarıyor. 'Dur Yolcu' dizisinin yönetmeni İsmail Güneş de onu televizyonda keşfettiğini söylüyor. Bütün çocuklar tatil yapabilmek için hafta sonunun gelmesini iple çekerken, minik Zeynep ise tatilin gelmesi ile birlikte soluğu sette alıyor. Çekimler sırasında küçük kazalar da yaşayan minik kız, Yalova'daki çekimler sırasında attan düşerek, hafif bir kaza atlattığını anlatıyor. Okuldaki arkadaşlarının da ilgi odağı olan Zeynep'e, bütün arkadaşları dizinin bir sonraki bölümünü soruyor ancak o ser verip sır vermiyor. Dizideki hemşirelerden etkilenen minik Zeynep'in hayali ise doktor olmak... Bu tempodan şikayetçi olmadığını söyleyen minik kız, "Zevk alıyorum, her bölümde kendime bir şeyler katıyorum. Benim için tecrübe oluyor" diyor.
Haberin fotoğrafları