kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sadece salata yiyen kadını anlamıyoruz!

Cosmopolitan dergisi İstanbul'un birbirinden ünlü restoranlarının popüler şeflerini biraraya getirdi. Şefler; kadınlara bakışlarını, nerelere gittiklerini ve neleri sevdiklerini anlattı. Zayıf kalabilmek için sadece salatayla beslenen kadınların pek çok tadı kaçırdığını söyleyen ünlü şefler "Onları hiç anlamıyoruz" diyor..
Umut Özkanca Masa ve Borsa lokantalarının şefi
* Yapmayı en çok sevdiği yemek?
Deniz ürünleriyle yapılan yemekler.
* Yemeyi en çok sevdiği yemek?
Her balığı kendi mevsiminde yemeyi seviyor. Karadeniz tekiri ise favorisi. "Odun ateşinde, marul yaprakları üstünde pişirilen Karadeniz tekirini hiçbir şeye değişmem" diyor.
* Son dakika bir kadın evine gelip "Açım" derse onun için ne pişirir?
Buzdolabında sadece meşrubat bulunduruyor. Son dakika misafirinin ya aç kalacağını ya da dışarıdan bir şeylerle doyabileceğini söylüyor.
* "Bir kadını baştan çıkartmak istiyorum" diyen bir erkeğin Masa'daki hangi yemeği sipariş etmesini tavsiye ediyor?
Yaz aylarında Masa'da mönüye girecek olan kum midyeli, havyarlı spagettiyi tavsiye ediyor.

BOĞAZI ÇOK SEVİYOR

* Nerelere gitmeyi seviyor?
Yeni açılan restoranları mutlaka gidip görüyor. Boğaz'daki balıkçılara, Çengelköy İskele ve Körfez Restoran'a 15 yıldır gidiyor.
* Bugüne kadar tattığı en mükemmel şey?
Sicilya'nın kuzeyinde, Lipari Adası'ndaki sadece üç masası olan restoranda yediği deniz mahsullü makarnayı unutamıyor.
* Sadece salata yiyen kadınlar hakkında ne düşünüyor?
"Denenecek o kadar çok şey var ki, sadece salataya mahkum olmak bana enteresan geliyor" diyor.
* Sevdiği kadın onun için hangi yemeği yaparsa çok mutlu olur?
Herhangi bir şeyi yapıyor olması onu mutlu etmeye yetiyor.

Vural Cenan White Mill Cafe'nin şefi
* Yapmayı en çok sevdiği yemek?
Etli dolma yapmayı seviyor.
* Yemeyi en çok sevdiği yemek?
Türk mutfağını çok iyi anlattığını düşündüğü için hünkar beğendi.

MEKSİKA MUTFAĞI FAVORİSİ
* Son dakika bir kadın evine gelip "Açım" derse onun için ne pişirir?
Basit ama lezzetli olduğu için makarna yapmayı tercih ediyor.
* Evde ne pişirmeyi seviyor?
Meksika mutfağını seviyor. Eve misafir geldiğinde Meksika pilavı ve Meksika tavuğu yapıyor.
* Sadece salata yiyen kadınlar hakkında ne düşünüyor?
"Hayat salatayla geçmez! Farklı şeyleri tatmalarını isterim" diyor.
* Bir kadının hangi yemekleri yapıyor olduğunu söylemesini çok takdir ediyor?
"Sadece tost ve yumurta yapabilirim" diyen kadınlar onu mutsuz ediyor.

Wagamama'nın şefi Jakub Matusiak
* Yapmayı en çok sevdiği yemek?
İtalyan mutfağının yemekleri.
* Yemeyi en çok sevdiği yemek?
Makarna ve risotto'ya bayılıyor. Yapması çok uzun süren (yaklaşık yedi saat) Lamb Stue'yi yemenin muhteşem olduğunu düşünüyor.
* Son dakika bir kadın evine gelip "Açım" derse onun için ne pişirir?
"Peynir tabağı, şarap ve ekmek iyi bir alternatif olabilir. Salata da sağlıklı ve hafif bir seçenek" diyor.

SEVGİLİDEN TATLI BEKLİYOR
* "Bir kadını baştan çıkartmak istiyorum" diyen bir erkek ondan yardım istediğinde ne pişirir?
"Romantik bir masa için üç farklı lezzette tatlı yapardım ve şarapla servis ederdim."
* Sevdiği kadın onun için hangi yemeği yaparsa çok mutlu olur?
Sevdiği kadının onun için özel bir tatlı yapmasını diliyor.

Emiliano Luggo L'Atra Risacca Restaurant'ın şefi
* Yapmayı en çok sevdiği yemek?
Napolili olduğu için makarna ve balık yemekleri.
* Yemeyi en çok sevdiği yemek?
Kum midyeli spagetti'ye hiçbir zaman hayır diyemiyor.
* Son dakika bir kadın evine gelip "Açım" derse onun için ne pişirir?
Asla makarna yapmayacağını söylüyor. Güzel bir kırmızı şarap ve hafif atıştırmalıkları tercih ediyor.

PEK ÇOK TADI KAÇIRIYORLAR
* Bir kadını baştan çıkartmak için ne pişirmeyi tercih ediyor?
"Amacım baştan çıkartmak olunca asla çok fazla şey hazırlamam çünkü o yiyecekleri bitiremeyiz. Belki seksten sonra da yiyebileceğimiz bir şeyler hazırlamak iyi olurdu" diyor.
* Sadece salata yiyen kadınlar hakkında ne düşünüyor?
Sadece salata yiyenlerin pek çok tadı kaçırdığına inanıyor.

Coşkun Uysal Morish Restaurant'ın şefi
* Yapmayı en çok sevdiği yemek?
Çikolatalı siyah zeytin ve zeytinyağlı dondurmanın yanında servis edilen patlayan şekerleri yapmanın çok eğlenceli olduğunu düşünüyor.
* Yemeyi en çok sevdiği yemek?
Yemeğin sonunda yenilen tadın akılda kaldığını, bu yüzden de tatlı yemeye bayıldığını söylüyor.

KİŞNİŞ İNSANI UYARIR
* "Bir kadını baştan çıkartmak istiyorum" diyen bir erkeğe ne pişirmesini öneriyor?
Vanilyalı karnabahar püresi, kişnişli krokan ve yeşil elma salatasıyla servis ettiği beyaz şarapla sotelenmiş deniz tarağı. "Deniz tarağı ve kişniş insanı rahatlatır. Kişnişin parfümsü kokusu insanı uyarır" diyor.
* Bugüne kadar tattığı en mükemmel şey?
Londra'da Michael Clain Restaurant'ta şef Michael Clain'in yaptığı ekmekleri unutamıyor. "İçi o kadar puf ve dışı o kadar çıtır ki yan masada bu ekmeği yiyenlerin sesini duyabiliyorsun" diyor.
* Sevdiği kadın onun için hangi yemeği yaparsa çok mutlu olur?
Yatakta sabah kahvaltısı!
* Bir kadının hangi yemekleri yapıyor olduğunu söylemesini takdir ediyor?
Sıra dışı yemekler hazırlayanları zeki ve cesur buluyor. "Kendinden yemeğe bir şey katmayan insanlar beni mutsuz ediyor" diyor.
Haberin fotoğrafları