kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Can Vedat Yeğinsü

Harvard'da ilk kez Türk mezun konuşma yaptı

Harvard'da mezuniyet töreninde Hukuk Fakültesi adına ilk kez bir Türk öğrenci konuşma yaptı. Can Vedat Yeğinsü Oxford'da İngiliz Edebiyatı bölümünü de birincilikle bitirdi..
ABD'nin Harvard Üniversitesi'nde perşembe günü yapılan mezuniyet töreninde ilk kez bir Türk öğrenci, Can Vedat Yeğinsü, Hukuk Fakültesi adına mezuniyet konuşması yaptı. İngiltere'nin en önemli hukuk okulu Inner Temple'ı birincilikle bitirdikten sonra Harvard'da uluslararası hukuk alanında yüksek lisans yapan Yeğinsü (27), 70 değişik ülkeden okul birincilerinin kabul edildiği fakültede bu eğitimi yapmanın önemine değindi, buradan yetişen avukatların geleceğin dünya liderleri olacağının altını çizdi. Sekiz bin kişiye seslenen Yeğinsü, duygularını SABAH'a anlattı: "Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet konuşmasını ilk defa bir Türk'ün vermesinden ülkem adına gurur ve heyecan duydum."

'OBAMA'NIN ZAFERİ TESADÜF DEĞİL'
80 bin Amerikan doları olan okul kayıt ücretinin yüzde 80'ini burslu karşılayan Yeğinsü, ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı olan Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın da Harvard Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu hatırlatarak, "Obama'nın zaferi bir tesadüf değildir. Hukuk bir ülkenin omurgasıdır. Obama'nın Harvard Hukuk Fakültesi'ni seçmesi ülkesini tanımak içindi" dedi.