kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cate Blanchett'in tercihi olan markaları Lokum'da bulabilirsiniz.

'Lokum' gibi kadınlar...

TÜLİN KERMEN
Yeni yerler keşfim devam ediyor. Bu haftaki keşfim Türkiye'nin en stil sahibi kadınlarından Zeynep Garan'ın açtığı mağaza... Her zaman göze çarpan ama abartısız bir tarzı olan Garan'ın Kuruçeşme'deki 'Lokum' isimli mağazasını duyunca hemen gittim ve sordum sorularımı...

* Böyle bir mağaza açmaya nasıl karar verdiniz?
Dünyanın neresine gidersem gideyim, muhakkak birisi çevirip ya kokumu, ya ayakkabılarımı, ya çantamı ya da kolyemi sorar. Etrafta; hakikaten esprili ama herkesin bilmediği, çok pahalı, çok ucuz, çok kıymetli markalar var. Bunları bir araya getirmek ve benim gibi düşünenlere yardımcı olmak istedim. Vakti olmayanlar için değişik, herkesin üzerinde olmayan markaları bir araya topladım. Herkes kendine özel, kimsede olmayan, her yerde gözükmeyen marka arayışına girdi. Ben de bu yeni akımın Türkiye'deki öncüsü olmak istedim.

* Ürünleriniz ne sıklıkla yenileniyor?
Her üç ayda bir ürünlerimiz tazeleniyor. Ayrıca benim dükkanımda her zaman dört mevsim olacak. Yani kışın ortasında yazlık, yazın ortasında kışlık bulabilirsiniz.

* Vogue, Instyle gibi yabancı dergilerde olan eşyaları sizin mağazanızda görebiliyoruz. Bunun sırrı nedir?
Hedefim her zaman yapabildiğimin en iyisini yapmak. Bu tip güzel tesadüflerle sık sık karşılaşıyorum. İsin tılsımı, hakikaten işimi çok severek yapmam.

* 'Lokum' kadını nasıl bir kadın?
Bizden alınan kıyafetlerle sabah güne başlayıp; akşam bir ayakkabı, çanta değişikliği ile en şık yerlere gidebilirsiniz. Biz tarzı olan, kendini ön planda, giydiklerini ikinci planda taşımayı tercih eden, sade kadın tipine hitap ediyoruz. 7-70 yaşa kadar herkese uygun ürünlerimiz var.

* Mücevherlerinizle de iddialısınız değil mi?
Evet, Ümit Berksoy tarafından Lokum'a özel tasarlanmış mücevherlerimiz var. Bunlar; ahtapot, denizanası, kurbağa gibi motiflerle dantel gibi işlenmiş vintage mücevherler.