kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köy okulundan milli takıma

Yeni Haber
Niğde'nin Çayırlı Beldesi'ndeki Şehit Ayhan Karagöz İlköğretim Okulu öğrencileri atletizm milli takım seçmelerine çağrıldı.

Atletizm Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programı kapsamında 24 Mayıs'ta Nevşehir'de yapılan Atletizmi Geliştirme Projesi 5. Grup 2. Kademe Yarışlarında, okul öğrencilerinden Murat Arslan, bin 500 metrede grup birincisi olmuş, Melike Arslan da bin 500 metrede beşincilik elde etmişti.

Okul atletizm takımı öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar'ı ziyaret ettiler.

Yaşar, öğrencilerin milli takım seçmelerine çağrıldıklarını hatırlatarak, başarılarından dolayı öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı.

Murat ve Melike'nin seçmelerde ilk ona girmeleri durumunda milli takımla yarışmalara katılacaklarını ifade eden Yaşar, ''Öğrencilerimiz Murat ve Melike, zor şartlar altında çok çalışmış ve bu başarıyı yakalamıştır. Umut ediyorum ki, bu çalışma ve azimle Milli Takıma da seçileceklerdir'' diye konuştu.

Niğde'nin merkeze bağlı Çayırlı Beldesi'nde bekçi baba ile ev hanımı annenin 4 çocuğundan 3.'sü olan Murat Arslan'ın okulda ücretli öğretmen olarak çalışan Beden Eğitim Öğretmeni Bekir Çetinkaya tarafından keşfedildiği belirtildi.

Aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Bekir Çetinkaya, Murat'ın 2 yıl içerisinde Türkiye'de adından bahsedilecek bir sporcu olacağını ve Niğde'nin adını duyuracağını söyledi.

AA