kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Antalya'daki oteller doluyor

Yeni Haber
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Antalya'da bu aydan itibaren otellerin yüksek doluluk ile çalışmaya başlayacağını söyledi.Ahmet Barut, yaptığı açıklamada, Antalya'daki otellerin Mayıs ayından itibaren dolmaya başladığını, hareketliliğin bu aydan itibaren daha da artacağını belirtti.

'Haziran ayının Mayıs ayından çok daha iyi geçeceğini ifade eden Barut, ''Bu aydan itibaren oteller yüksek doluluk ile çalışmaya başlar ve otellerin dolulukları üst düzeye çıkar. Temmuz ve Ağustos aylarında ise otellerin dolulukları en üst seviyeye gelir. Otellerde yer bulmakta zorluklar yaşanmaya başlanır'' dedi.

Yıldızı ne olursa olsun tüm otellerde doluluğun Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında en üst seviyeye çıktığına işaret eden Barut, turistin en iyi hizmeti en iyi fiyata vereni tercih ettiğini söyledi.Antalya'da en fazla yatak kapasitesinin beş yıldızlı otellerde bulunduğunu belirten Barut şöyle devam etti:

''Antalya'da 186 beş yıldızlı otel bulunması, turizmde rakip ülkelere karşı avantaj sağlar. Ancak konseptte farklılaşma olmalı ki fiyatlar daha verimli olsun. Oteller farklı konseptte yapılmalı. Birbirine tıpatıp benzeyen otellerin fiyat avantajı olmaz.''

ANTALYA'DAKİ OTEL VE TESİS SAYISI

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Antalya'daki turizm belgeli yıldızlı otellerin yanı sıra butik otel, pansiyon, kamping, apart otel, özel konaklama, golf tesisi gibi tesislerle birlikte toplam tesis sayısı 843'e, turizm belgeli yatak kapasitesi ise 346 bin 821'e ulaştı.

Antalya'daki yatak kapasitesinin üçte birini oluşturan beş yıldızlı 186 otelin yatak kapasitesinin 141 bin 750 olduğu bildirildi. Antalya'daki 14 adet birinci sınıf tatil köyünün 10 bin 228 yatağı bulunduğu belirtildi.