kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyanın en çok kazanan futbolcuları

FORBES
Yeni Haber
Endüstriyel futbolun en iyi işçileri milyonlarca dolar kazanıyor. FORBES Dergisi'nin hazırladığı habere göre dünyanın en çok para kazanan futbolcuları Beckham, Ronaldinho, Kaka, Shevchenko...

İŞTE DÜNYANIN EN ÇOK KAZANAN FUTBOLCULARI

David Beckham'ın geçen yaz Amerikan Futbol ligi Major League Soccer (MLS) takımlarından Los Angeles Galaxy'ye transfer olması, ABD futbolu için büyük bir zaferdi ama İngiltere Milli Takımı'nın eski kaptanı için daha da büyük bir zaferdi. Beckham'ın oynadığı beş maçta (sakatlıktan dolayı sezonun geri kalanında pek sahaya çıkamadı) Galaxy'nin seyirci ortalaması 37 bin 659 oldu; bu rakam takımın daha önceki çekmeyi başardığı rekor seyirci sayısının yüzde 57 üzerindeydi.

Beckham saha dışında da büyük paralar kazandı. Kendisini dünyanın en çok kazanan futbolcusu yapan 2007 yılındaki 49 milyon dolarlık gelirinin sadece 12 milyon dolarlık bölümü Galaxy ve Real Madrid'den aldığı ücretten kaynaklanıyordu. Geri kalan 37 milyon dolar ise görüntü hakları satışı geliriydi. Bu paraya Galaxy'nin sattığı 300 bin Beckham formasından ve Adidas ile Coty gibi şirketlerden gelen ödemeler de dahil.

Manchester United'dan Cristiano Ronaldo sahadaki gösterişli oyunu sayesinde 19 milyon dolarlık bir gelir elde etti; bunun neredeyse yarısı reklam ve sponsorluk anlaşmalarından geldi. Fuji Xerox için çekilen reklam filminde, her iki ayağını da mükemmelen kullanabilen bu Portekizli yıldız, boğaya karşı kırmızı pelerin yerine futbol topunu kullanan bir matador olarak karşımıza çıkıyordu.

Manchester United'da bir kanat oyuncusu tarafından atılan en yüksek gol rakamına ulaşan (bir süre önce hayatını kaybeden muhteşem George Best'e ait rekoru kırarak) Ronaldo, takımıyla birlikte Premier Lig şampiyonluğunu kazandı ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Milan'dan Kaka da diğer Brezilyalı oyuncular Ronaldo ve Ronaldinho'nun izinden giderek FIFA tarafından 2007 yılında dünyanın en iyi oyuncusu seçilince bunu nakde dönüştürmeye çalıştı. Adidas ve Armani'yle hatırı sayılır paralara anlaşmalar imzaladı. Ama çocukluğunda kendisine takılan lakapla tanınan, asıl ismi Ricardo Izecson dos Santos Leite olan 26 yaşındaki Kaka, diğer Brezilyalı futbolcuların aksine nadir rastlanan "faziletli atlet" imgesini kullanarak gelirinin neredeyse yarıya yakınını sponsorluklardan elde etmeyi başardı. Kaka, 'Rossoneri'leri 2007 yılında yedinci Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıdığında (ve devler ligini 10 golle gol kralı olarak tamamladığında) formasını çıkardı; altındaki tişörtün üzerinde "Ben İsa'ya Aitim" yazıyordu. Kaka geçen yıl kazandığı 18 milyon doların yüzde 10'unu kiliseye bağışladı.

Ronaldinho 33 Milyon Dolar BARCELONA
Ronaldo 21 Milyon Dolar A.C. MİLAN
Thierry Henry 25 Milyon Dolar BARCELONA
Cristiano Ronaldo 19 Milyon Dolar MAN. UNITED
Andriv Shevchenko 18 Milyon Dolar CHELSEA
Cannavaro 18 Milyon Dolar REAL MADRİD
Kaka 18 Milyon Dolar A.C. MİLAN
Steven Gerrard 17 Milyon Dolar LIVERPOOL
John Terry 17 Milyon Dolar CHELSEA