kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkler kaliteli ve tehlikeli"

Yeni Haber
Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri (A) Grubu'ndaki rakiplerinden Çek Cumhuriyeti'nin kalecisi Petr Cech, ''Türk Milli Futbol Takımı kaliteli ve tehlikeli'' dedi.

Çek Milli Takımı'nın Chelseali file bekçisi Cech, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde şampiyona öncesinde rakip takımları değerlendirdi.

Avrupa Şampiyonası gibi büyük organizasyonlarda oynamaktan zevk aldığını belirten Cech, ''Bu tür turnuvalarda tüm dünya sizi seyrediyor. Baskı, adrenalin ve çılgın taraftarlar bir arada. Her şeyin üst düzey olduğu bu tür müsabakaları hep dört gözle beklerim'' değerlendirmesini yaptı.Cech, finallerde kendileri ile birlikte İsviçre, Portekiz ve Türkiye'nin de yer aldığı (A) grubunun zor bir grup olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin çok sayıda kaliteli oyuncusu var. İyi günlerinde iseler dünyanın en iyi takımlarından biri olabilirler. Hevesli değillerse, iş değişir. Ancak kaliteli ve tehlikeliler.''

Turnuva boyunca herkesin üzerinde büyük baskı hissedeceğini hatırlatan Çek kaleci, kendilerinin de iyi bir ekip olduğunu, çeyrek finale yükselebileceklerini kaydetti.