kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erkekler bizden emir almayı hiç sevmiyor!

Hilal Saral..
* 'Elveda Derken' yönettiğim son dizi. Yönetmen olmanın külfetlerini düşünecek olursak; kadın ya da erkek hallerinin bu zorluk derecesinde çok belirleyici olduğunu düşünmüyorum. O monitörün karşısına oturup 'Kayıt' derken; bir yönetmenin yaşayabileceği kaygılar için "Kadın halinde daha zor, erkek halinde daha kolay" diyemeyiz. Yönetmenin sorumlulukları, bu hallere göre değişmez.

DAHA AYRINTICIYIZ

* Kadın erkeğe göre daha ayrıntıcıdır ve ayrıntıya olan ilgisi bu meslek için kadını avantajlı hale getiriyor. Kadının anaç ve duygusal halleri detayları daha kuvvetli hissetmesine yardımcı oluyor. Erkekler daha teknik bakıyorlar.
* Her şeyden önce bu bir ekip işi. Kadın-erkek diye ayırmıyoruz ama maalesef erkek arkadaşlarımız bir kadın tarafından yönetilmekten çok hoşlanmıyorlar. Sizin söylediğiniz bir şeyi yapmamakta, çeşitli yollar arayarak ısrar ediyorlar. Özellikle kadın yönetmenler ilk yıllarında bunu daha fazla yaşıyorlar. Zamanla sizi anlıyorlar ama baştan reddettikleri çok kesin. Ben, otorite kurmak için asla bağırıp çağırmam.