kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Straples elbise her yerde

Haziran ayının ilk haftası, yazın ilk günleri... Zamanın çok hızlı geçtiğini sıkça düşünen insanlardanım sanırım. Geçen hafta yoğunluk nedeniyle hem çabuk hem de keyifli geçti benim için. Her şeyden önce Cannes Film Festivali'nde çok önemli bir ödülü, 'En İyi Yönetmen' ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan'ı tebrik etmek isterim. Sanatın; bir ülkenin kültürünü, kimliğini, duruşunu göstermesi için en önemli alanlardan biri olduğunu her fırsatta söylemeye çalışıyorum. Sinema, resim, mimarlık, moda ve fotoğraf gibi sanatın birçok farklı alanı bu görevi üstlenebiliyor. Umarım her yıl farklı farklı alanlarda ödüllerle döneriz.

AYRI BİR HEYECAN

Benim içinse ayrı heyecanı olan bir haftaydı. Birçoğunuzun da bildiği gibi geçen ocakta Paris Haute Couture Haftası'nda sunduğum koleksiyonumu, İstanbul'da bir defileyle tekrar sundum. Hem Paris'e izlemeye gelemeyenler için, hem de kendi ülkemde defile yapmanın heyecanı, tadı, paylaşımı bambaşka olduğu için... Paris'in birebir tekrarı olmasın diye defilemizi; farklı bir dekor, biraz yeni aksesuvarlar ve saçlar gibi, İstanbul'a özel yeni dokunuşlarla hazırladık. Saçlarda kullandığımız, kavuklardan esinlenerek tasarladığım saç bantları ve harem kadınlarının uzun örgü saçlarından esinlenerek hazırladığımız saçlarla, İstanbul için yeni bir yorum getirmeye çalıştım. Paris'te sunduğum koleksiyonumu İstanbul'da da sunmanın sevincini sizlerle paylaşmak istedim. Ama bunun dışında, zamanla modanın, özellikle de eskiye göre couture'ün; ülkemizde öneminin, yerinin algılanışının geliştiğini fark ettiğimi de belirtmek istiyorum. Yazımı toparlarken biraz da yaz aylarında öne çıkanlardan bir not düşmek isterim... Geçen hafta bildiğiniz gibi, Cannes Film Festivali kapanış töreni nedeniyle dergiler gazeteler boy boy yıldızların kırmızı halı pozları ile doluydu.

ZARİF KADINSILIK

Geçtiğimiz haftalarda straples elbisenin öne çıktığını yazmıştım. Kırmızı halıda giyilen elbiselerin de nerdeyse yüzde 80'i straples elbiseydi. Straplesin her türlü stili vardı. Çok zarif bir kadınsılığı olan bu kesimin, günlük giyimde ve gece kıyafetinde keyfini çıkarabilirsiniz.