kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Adana Altın Koza Film Festivali oyuncu ve yönetmenlerin katıldığı kortej ile açıldı.

Altın Koza'da yarış 15'inci kez başladı!

Bülent İPEK/MAGAZİN
Bu yıl 15'incisi düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali bugün başladı. Toplam 12 filmin yarışacağı festivalde 'Beyaz Melek' favori gösteriliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Altın Koza'da yarış 15'inci kez başladı!
Adana Altın Koza Film Festivali'nin 15'incisi bugün başlıyor. Adana'da düzenlenen festivalde 12 film büyük ödül için yarışacak. Sinemaseverleri, Türk ve dünya sineması ile buluşturacak festival kapsamında 'Onur Ödülleri' bu yıl, yönetmen Halit Refiğ, oyuncu Selda Alkor ve oyuncu Halil Ergün'e verilirken, Tuncel Kurtiz'e ise 'Usta Oyuncu Ödülü' takdim edilecek.

EN İYİ FİLME 250 BİN YTL
Geçen yıl 'Beynelmilel' filminin yedi ödül birden aldığı festivalde bu yıl 'Beyaz Melek' favori gösteriliyor. Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği 'Beyaz Melek' için festivale yapılan başvuruda 'En İyi Oyuncu' dalında filmin oyuncularının grup olarak değerlendirilmesi istendi. Filmin yapımcısı Murat Tokat, "Filmimiz tüm dallarda aday. Dokuz erkek oyuncumuz ve beş kadın oyuncumuz festivalde ayrı ayrı 'En iyi oyuncu' dalında aday gösterildi. Bunun üzerine biz de grup ödülü talep ettik" dedi. Derya Alabora'nın başkanlığında toplanacak festivalin ödül kazanan filmleri 7 Haziran Cumartesi günü yapılacak tören ile sahiplerini bulacak. Festivalde bu yıl, 'Büyük Jüri En İyi Film Ödülü'ne 250 bin YTL, 'Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü'ne 75 bin YTL, 'Halk Jürisi En İyi Film Ödülü'ne 50 bin YTL ve 'En İyi Yönetmen Ödülü'ne de 50 bin YTL değer biçildi.

SEZEN AKSU KONSERİ

Festivalin sürpriz ismi ise Sezen Aksu oldu. Aksu'nun konseri 4 Haziran Çarşamba akşamı Amfitiyatro'da gerçekleşecek.
Haberin fotoğrafları