kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Vahide Gördüm

Ekranın genç yüzleri geleceğin yıldızları!

'Annem'in masum güzeli Duygu Yetiş..
'Annem' dizisinde bir lise öğrencisini canlandıran Yetiş, hobi diye başladığı oyunculukta emin adımlarla ilerliyor

İlk olarak 'Evli ve Çocuklu' dizisinin genç kızı olarak tanıdığımız Duygu Yetiş, şu sıralar Annem dizisinde 'bakan kızı Gonca'yı canlandırıyor. Yetiş, hobi olarak başladığı oyunculuğun peşini hiç bırakmamış. Tiyatro öğretmeninin tavsiyesiyle ekrana adım atan Yetiş'in hayali ise kazandığı parayla çocuk okutabilmek...

* Oyunculuktan başka hangi sanat dallarına ilginiz var?
Fotoğrafa ve modaya ilgim vardı. Moda çekimleri yapmak istiyordum. İllüstrasyon ve kıyafet koleksiyonları yapıyordum. Dergi kapakları, afişler hazırlıyordum. Ama profesyonelleşmeden oyunculuk hayatıma girdi. Ancak grafikerliği tamamen bırakmış değilim.

* Bu meslek değişimi nasıl gerçekleşti?
Meslek lisesinde grafik-tasarım okurken okuldaki tiyatro hocamın tavsiyesi ile ajansa yazıldım. Daha sonra konservatuar sınavını kazandım. Kazanamamaktan çok korkuyordum çünkü egom zarar görebilirdi.

* İlk kamera deneyiminiz nasıldı?
16 yaşındaydım ajansa kayıt olduğumda. Deneme çekimine yolladılar beni. İçeri girdim, biri mini kamerayla beni çekiyordu. O günü hiç unutamıyorum. Çok çekinmiştim. Sorulara tek kelimelik cevaplar verdim. Tabii ki o gün beni seçmediler. Ama sonrasında reklamlarda rol aldım.

* 'Annem' dizisinde kendinizi izlerken ne hissediyorsunuz?
Kendimi eleştiriyorum. "Burada kötü oynamışsın. Bu mimik burada olmamış" diye diye bütün hareketlerime takılıyorum. Bunun, sebebi sette herkesin emeğine saygı duymam ve yapabileceğimin en iyisini yapmak istemem. (Cosmopolitan)