kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sporcu gibi yaşıyoruz

* 'İki Aile' benim ilk yönetmenliğim. Diziler disiplin işi. Dizi yönetmenleri sporcu gibi yaşıyor; hiç ara vermiyorsunuz. Şanslıyım çünkü tiyatro kökenli oyuncularla çalışıyorum. Bu ritmi seviyorum.
* Ben kadın-erkek yönetmen ayrımına çok inanmıyorum. Aslında çok cinsiyetsiz bir iş yapıyoruz. Yorulma derecelerimiz aynı. Duygu olarak da kadın ve erkeğin duygularının birbirinden farklı olmaması gerektiğine inanıyorum. Sonuçta insan işi yapıyoruz.
* Kadın yönetmenler başarılı. Yalnız güçlü erkekzayıf kadın hikayeleri çok hoşuma gitmiyor. Kadın yönetmenlerin hikaye anlamında daha seçici olmalarını isterdim. Çünkü bu Türkiye'nin problemi. Kadınların kurtarıcı beklemesi; bir ülkenin de kurtarıcı beklemesi demek.

KOMUTAN GİBİ DAVRANAN KAYBEDER
* Hiyerarşiye inanmıyorum. Ekip gözlerinizdeki bilgi ve sevgiyi görmezse, istediğiniz kadar komutan gibi davranın. 15 yaşında Yusuf Kurçenli'yle tanışmıştım 'Karartma Geceleri'nin galasında. Onu görünce, "Bir yönetmen bu kadar güzel gülüyorsa, ben de yönetmen olmak istiyorum" demiştim. Gülen ve seven insan olmak... Ben kesinlikle setime kimsenin mide ağrıları çekerek, "Yine o kadını mı göreceğiz?" diyerek gelmesini istemem.