kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Herkes işini yaptı

Fatih DOĞAN Süleyman GÜLTEKİN
Fatih Terim'in yardımcıları Müfit Erkasap, Oğuz Çetin ve Metin Tekin, SABAH'a Almanya kampını ve Türkiye'nin EURO 2008 şansını değerlendirdi: "Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı; yapıyor."..
Milli Takım'ın Almanya'da yaptığı kampı Fatih Terim'in yardımcıları Metin Tekin, Müfit Erkasap ve Oğuz Çetin, SABAH'a değerlendirdi. Antalya ve Almanya kampları sonucunda Türkiye'nin geldiği noktayı sorduğumuz Terim'in yardımcılarından Müfit Erkasap, "Hazırlıklar Antalya'da başlamadı. Bosna maçından sonra bu şampiyonanın programını yaptık. Bu şartların oluşmasında 10 ayrı departman ve en küçük ayrıntıların dikkate alındığı ciddi bir ekip çalışması var. Bu takımın lideri Fatih Terim ve dağıttığı sorumluluklarla şu ana kadar herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı" dedi.

BİLİMSEL DESTEK ALDIK
Oğuz Çetin ise "Teknik kadro ve diğer unsurlarla çok profesyonel çalışma yapıldı. Performansın daha da arttırılması için özel bir ekip görev aldı. Scout Piri ve arkadaşları 2 aydır takım için çalışmalar yapıyor. Bilimsel olarak bize katkı sağlayabilecek her türlü yeniliği ve ayrıntıyı kullandık" diye konuştu. Rakip takımları mercek altına alan Metin Tekin de "Futbolcuların ligin yorgunluğunu atması, fiziksel ve zihinsel olarak hazırlanması için her türlü olanak sağlandı. Almanya'da kamp yaptığımız yer, yeşillikler ve kuş sesleri içinde mükemmel bir yerdi. Güzel değerlendirdik" ifadesini kullandı. KAMP MÜKEMMEL GEÇTİ Teknik adamlara, "Milli Takım Almanya'dan sonra EURO 2008'e hazır mı? Bir eksik var mı?" sorusunu yönelttik. Çetin, "Antalya'da yumuşattık, burada takımı toparladık. Çok sakatlık olması bizi düşündürdü. İsviçre'de artık 4 aydır yaptığımız ve güncellediğimiz rakiplerle ilgili çalışmaları futbolcularımıza aktarmaya çalışacağız" diye konuştu. Erkasap ise "Ekibin moralinin yüksek olması çok önemli. Yeri geldi play station oynadılar, yeri geldi okey ama aralarında çok güzel bir saygı ve muhabbet vardı. Harika bir kamp dönemiydi" ifadesini kullandı.

HER ZAMAN PAYLAŞIMCI
Yardımcılara Terim'in bu kamp sürecinde ekibini daha fazla ön plana ittiğini ve tuttuğunu sorduğumuzda üçlünün düşünceleri aynıydı: "Biz her zaman bir ekip olarak ve sorumlulukları paylaşarak başarılı olduk. Sadece bizler değil aşcısından, futbolcusuna, yöneticisine kadar herkes Milli Takım'ın başarısı için üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı ve çalışıyor."