kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Bulgurlu

Migros'ta satış bitti, Koç 'Dalgada bu değere satmak başarıdır' dedi

Migros'un yüzde 50.8'inin BC Partner'e 3.8 milyar YTL'ye satışında hisse devri tamamlandı. Koç Holding CEO'su Bulgurlu, "Global dalgalanmada dahi öngörülen zamanda satışı tamamladık" dedi..
Migros Türk'ün yüzde 50.8'ini 3.8 milyar YTL (3.15 milyar dolar) piyasa değeri üzerinden satın alan BC Partners, hisse devrini tamamladı. Koç Holding Üst Yöneticisi Bülent Bulgurlu dün yaptığı açıklamada, içinde bulunulan global dalgalanma ve belirsizlik ortamında dahi Koç Holding'in daha önce öngördüğü zaman zarfında ve tatmin edici bir bedel karşılığında Migros'un satışını tamamlamalarının, kendileri için büyük bir başarı olduğunu bildirdi. Koç Holding'ten yapılan açıklamada, holdingin 13 Şubat 2008 tarihinde imzaladığı satış anlaşması doğrultusunda, Migros'taki yüzde 50.83 nispetindeki Koç Holding hissesinin 30 Mayıs 2008 itibariyle BC Partners'ın kontrolündeki Moonlight Capital S.A. şirketine satışını başarıyla tamamladığı belirtildi.

YABANCI GÜVENİ
Açıklamaya göre, söz konusu anlaşmanın imza tarihinde 20 milyon YTL alan Koç Holding, Migros tarafından ödenen nakit temettü 54 milyon YTL düşüldükten sonraki bakiye 1.904 milyon YTL'yi de dün almış oldu. Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, bu satışın yabancı yatırımcıların Türkiye piyasalarına ve potansiyeline olan güveninin de önemli bir göstergesi olarak addedilebileceğini vurguladı. Bulgurlu, Migros hisse satışının tamamlanmasıyla birlikte Koç Holding'in net nakit pozisyonunun önemli derecede güçlendirdiğini ve odaklandıkları dört ana sektörde yapacakları yeni yatırımlarla Türkiye'de ve dünyada büyümeye hızla devam edeceklerini kaydetti. Bulgurlu, son yıllarda yaptıkları güçlü şirket alım ve satışları sonrası izledikleri odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda hem daha kârlı hem de piyasa dalgalanmalarına karşı çok daha güçlü bir portföy yapısına ulaştıklarını ve ana hedeflerinin, kârlılıklarındaki istikrarlı artış ile paydaşlarına en yüksek katma değeri yaratmak olduğunu dile getirdi.

ENERJİDE TAM GAZ
Türkiye ekonomisine olan inançlarının çok yüksek olduğunu belirten Bülent Bulgurlu, Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgularken; bu kapsamda, enerji alanında önemli yatırımlara imza atacaklarını, bankacılıkta şube ağlarını genişletmeye yönelik yatırımlarına hız verdiklerini; otomotivde ise Türkiye'yi her geçen gün daha güçlü bir küresel üretim ve ihracat merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Bulgurlu, Koç Holding'in özellikle dayanıklı tüketim sektöründe yatırımlarına devam edeceklerini ifade ederek, tüketici elektroniğinde 2007 yılında hisselerinin tümünü satın alarak yüzde 100 Türk şirketi haline getirdikleri Grundig'e yaptıkları yatırımların olumlu sonuçlarının önümüzdeki dönemde uluslararası arenadaki bilinirliklerine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Migros'un hisselerinin Koç Holding'ten satın alımında, Akbank, Garanti, İş Bankası ve Vakıfbank'tan oluşan konsorsiyum, BC Partners'ın kontrolünde kurulan ve DeA Capital ile Turkven'in azınlık paylarıyla yatırımcı olarak iştirak ettiği Moonlight Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.'ye uzun vadeli proje finansmanı sağladı.
Haberin fotoğrafları