kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CNR İcra Kurulu Başkanı Fatih Tanverdi

İstanbul, oligark ve Dubaili milyonerlere para harcatacak

Murat KARPUZ DIŞ HABERLER
30 Ekim-2 Kasım arasında İstanbul'da düzenlenecek 'Milyonerler Fuarı'na jet sosyetenin yanı sıra Liz Hurley gibi sinema dünyasının ünlü isimleri de katılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbul, oligark ve Dubaili milyonerlere para harcatacak
Son yıllarda spor, fuarcılık, kongre gibi alanlarda dev organizasyonlara ev sahipliği yaparak iddiasını ortaya koyan 2010'un Avrupa Kültür Başkenti İstanbul yine bir ilke hazırlanıyor. Hollandalı Gijrath Media Grup ile CNR Expo işbirliğiyle 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 'Milyonerler Fuarı' nda İstanbul alışveriş meraklısı dolar milyonerlerinin akınına uğrayacak. CNR yetkilileri lüks otomobilden helikopter ve jetlere, fiyatları binlerce dolara varan parfüm ve içki çeşitlerinden elektronik eşyalara kadar pek çok lüks ürünün sergileneceği fuara 20 bin yerli, 30 binden fazla da yabancı ziyaretçinin gelmesini bekliyor. Geçtiğimiz kasım ayında Rusya'da düzenlenen Milyoner Fuarı'na gelen zengin Rus oligarklar alışverişe 635 milyon dolar para akıtınca İstanbul'daki organizasyona yönelik ilgi arttı.

'İSTANBUL MERKEZ OLACAK'
SABAH'a Milyonerler Fuarı ile ilgili hedeflerini anlatan CNR İcra Kurulu Başkanı Fatih Tanverdi İstanbul'un Moskova ile birlikte fuarcılık sektöründe dünya lideri haline gelmeye başladığını söyleyerek, "Milyonerler Fuarı çok özel bir organizasyon. Hedefimiz Dubaili zengin şeyhleri ve Rus oligarkları İstanbul'a çekebilmek. Türkiye'de de son yıllarda milyonerlerin sayısı katlanarak arttı. Artık ülkemizde böyle bir fuarı yapmak bir lüks değil" dedi. Bir CNR yetkilisi 'Dubaili zenginler inanılmaz para harcıyor. Onlar bu tip bir organizasyonun hedef kitlesi. Biz İstanbul'a yalnızca bir ülkenin kenti olarak değil Uluslararası alanda fuarcılığın başkenti olmaya aday bir metropol olarak bakıyoruz" dedi.