kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VEDAT BAYRAM

Fenerbahçe, Asyalı mı?

Başlığa bakınca kafanız karışabilir. Ama açıkladığımızda anlayacaksınız. Biz Türkler'in mi görgü ya da perspektifi az yoksa Avrupalılar'ın mı? İsterseniz okuduktan sonra karar verelim.
Fenerbahçe'nin bir dünya takımı olduğu iddiasındayız. Fenerbahçe; başkan ve yönetiminin koyduğu hedef de bu. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele veren Fenerbahçe'nin göstergesi de bu.

İSVİÇRELİLER'İN GAFI
Ancak anlaşılıyor ki yapılan bunca transfer, harcanan bunca para ya da kısa sürede yapılan stadyum pek kıymete geçmemiş, ya da şu an çok önemsediğimiz Avrupalı bunu hiç kavramamış. Nereden mi anlıyoruz? Medeniyetin beşiği İsviçreliler'in uygulamalarından. Şimdi sıkı durun. İsviçreliler yaptıkları bir değerlendirmede Fenerbahçe'yi klasman dışı bırakmış. Onlara göre Fenerbahçe, Avrupalı bulunmamış. Sebebi ise Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Asya'da oluşu. İnsaf... 80 milyonluk Türkiye ve dünyada yaşayan onca Türk vatandaşına rağmen. Fenerbahçe'nin bir dünya markası olma iddiasına karşın İsviçreliler'in gafı son derece komik. Bunu sadece komik olarak ifade etmek de yeterli olmayabilir. Bu davranış, birilerinin kulağına küpe olmalı. Merkezleri Cenevre ve Zürih olan kuruluşlar da, bu ırkçı ve gayrıciddi yaklaşımdan dolayı ilgilileri uyarmalı.