kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hayri Çulhacı

Haber Turu

Çulhacı, Yönetim Kurulu danışmanı oldu
AKBANK'TA
Strateji ve Kurumsal İletişimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hayri Çulhacı bu görevden ayrılarak, bankanın yönetim kurulu başkanlığı danışmanı olarak atandı. Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çulhacı yeni görevi kapsamında Türkiye ve dünya ekonomisi piyasalarındaki gelişmeler ve trendlerle, dış çevre faktörlerindeki değişiklikleri takip edecek, sektördeki rekabeti izleyerek Akbank ile karşılaştırmalı durum analizi yapacak. Ayrıca Akbank ile ilgili yatırımcı davranışlarını ve analist raporlarını takip ederek, uygun stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak. Çulhacı, bunlara ek olarak bankanın markasına ve itibarına yönelik girişimlerde görüş vererek bankanın itibar riskini izleyecek.

Elektrik zammında oran belli olmadı
ENERJİ
Bakanı Hilmi Güler, elektrik zammı konusunda her hangi bir oran söylemediğini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği "8. Uluslararası Enerji Arenası" katılan Bakan Güler, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek otomatik fiyat ayarlamasına göre elektriğe yapılacak zamma ilişkin yöneltilen sorular üzerine, kendisini bu konuda 'bir rakam telaffuz etmediği'ni, söyledi. Güler, bu konuda sadece kendi bakanlığının değil, ilgili diğer bakanlıklarla birlikte karar verileceğini, dolayısıyla bir oran söylemesinin mümkün olmadığını ifade etti. Nabbucco projesine ilişkin bir soru üzerine, projenin bütün hızıyla yürüdüğünü belirten Güler, Nabbucco projesini hız kazandırmış olarak sürdürdüklerini, buradaki kaynak ve ülke meselelerini, tarife meselesi ve yatırımın başlangıcını değerlendirdiklerini kaydetti.

Kartta faiz sınırı taksit ve promosyonu bitirir
TURKLAND
Bank (T-Bank) Genel Müdürü Dinçer Alpman, "Kredi kartı faizinin mevduat faizinin iki katını aşmaması gibi bir düzenleme durumunda, kredi kartlarının taksitli ve promosyonlu özellikleri ortadan kalkar" dedi. Alpman, Türkiye'de kredi kartı konusunun popülist bir hale geldiğini, kart faizleriyle ilgili, bankacılar dışındaki kesimlerden verilen demeçlerin çoğunun popülist olduğunu öne sürdü. Bankaların, yüzde 5 kredi kartı faizine karşılık, yüzde 1.4 oranlarında tüketici kredisi verdiğini söyleyen Alpman, uzun vadeli kredi kullanacak tüketici, tüketici kredisine yönelmeli. Ama Türkiye'de bilinçsizlik ya da kolaya kaçma yüzünden, ihtiyaçlar için kredi kartı kullanılıyor. Sonra yüzde 5- 5.5 faiz ödeyince iş sarpa sarıyor.