kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TOBB: Fiyat farkı zaman kaybedilmeden ödensin

ANKARA
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, zamların inşaat sektörünü zor durumda bıraktığına dikkat çekerek, fiyat farkı kararnamesinin çıkarılmasını istedi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yılbaşından bu yana artan demir fiyatları sonrasında kamu projelerinin durma noktasına geldiğini vurgulayarak, fiyat farkı kararnamesinin çıkarılmasını istedi. Hisarcıklıoğlu, demir ve yan ürünlere yüzde 70'e varan oranlarda zam yapıldığını anımsatarak, sektörün zor durumda olduğunu söyledi. Türkiye Müteahhitlik Meclisi, Türkiye İnşaat Yapımcıları Meclisi, Türkiye Demir ve Demir Dışı Metaller Meclisi ve Türkiye Çimento ve Çimento Ürünleri Başkanlık Divanı ile ilgili kamu sektörü temsilcileri, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir araya geldi. İnşaat sektörünün, global finans çevreleri ve uluslararası mortgage piyasalarında başlayan krizden etkilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, 2008 yılı başında başlayan demir, akaryakıt ve akaryakıt yan ürünlerindeki fiyat artışının inşaat sektörünü mağdur ettiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, 1 Ocak'tan itibaren inşaat demiri fiyatlarının yüzde 75, akaryakıt fiyatlarının yüzde 25, bitüm fiyatlarının da yüzde 42 arttığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Hükümet, durma noktasına gelmiş kamu projelerine ve mağduriyeti artan inşaat müteahhitlerine çözüm olacak bu Fiyat Farkı Kararnamesi'ni zaman kaybetmeden sonuçlandırılmalıdır" dedi.

BAKAN RANDEVU VERDİ
Genel Kurul öncesinde dün akşam düzenlenen resepsiyona katılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Kepenk indirme noktasına geldik" sözleriyle dert yanarken, Bakan da Japonya gezisi sonrasına randevu verdi. Aygün de cevaben "Siz gelene kadar esnaf kalmayacak" diye konuştu