kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Azizin mucizesi' Forbes'a kapak oldu

Fenerbahçe'yi, 'Dünyanın En Değerli 30 Kulübü' listesinde gösteren Forbes Türkiye, kapağında 'Azizin Mucizesi' başlığıyla Yıldırım'a yer verdi..
Dünyanın en prestijli iş dünyası dergisi Forbes'in Türkiye edisyonu, haziran sayısının kapağında Fenerbahçe ve kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a yer verdi. Sarı-lacivertli kulübün, Forbes'in hazırladığı 'Dünyanın En Değerli 30 Kulübü' listesine girdiğini kapağından duyuran dergi, Azizin mucizesi' başlığını kullanırken, kapağını Yıldırım'ın fotoğrafına ayırdı.

'KADIKÖY'ÜN AZİZLERİ'
Dergide Denet C. Tezel imzasıyla 'Kadıköy'ün Azizleri' başlığı altında, Yıldırım ile yapılan röportaja dayanılarak hazırlanan bir yazı da yayınlandı. Listede 118 milyon dolarlık geliriyle F.Bahçe'ye 27. sırada yer verilirken; Tezel, "F.Bahçe'yi dünyanın en değerli 27. kulübü yapan Yıldırım, kulübü Man.United'ın tahtına yakıştırıyor. Planı da hazır: 'Genel Kurul onaylarsa beş yılda tamam' diyor" ifadesini kullandı.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR
Aynı yazıda futbol takımının geçen sezonu kupasız kapatmasına rağmen kombinelere gösterilen yoğun ilgiden, idari ve kurumsal yapıdan, sürekli artan gelirlerden söz ediliyor. Aziz Yıldırım'la yapılan röportajdan pasajlar da içeren değerlendirmede, "1998'de 16 milyon dolar bütçe devralan Yıldırım ve ekibi, 2007'yi yaklaşık 170 milyon dolarla kapattı. 2008 bütçesi ise 300 milyon YTL. Kulübün toplam borcu 86 milyon YTL" deniliyor. Dergi, hedefleri de Aziz Yıldırım'ın ağzından veriyor: "F.Bahçe, potansiyelinin yüzde 20'sini kullanıyor. Beş sene içerisinde 1 milyar dolar bütçe hedefliyoruz."