kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kiler 'Her şey para değil' dedi, ikinci ihaleden çekildi

Likör Fabrikası arsasının dünkü ihalesine yine yalnız Kiler GYO katıldı. Şirketin Başkanı Nahit Kiler, "Başka firma yoksa teklif vermiyoruz. Adımızın spekülasyona karışmasını istemiyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kiler 'Her şey para değil' dedi, ikinci ihaleden çekildi
İstanbul Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası arsası, dün ikinci kez ihaleye çıktı. 25 Nisan 2008'de yapılan ve kamuoyu baskısı gerekçe gösterilerek iptal edilen ilk ihaledeki tek teklif sahibi Kiler GYO, ikinci ihalede de salondaki tek istekli oldu. Ancak 'tek katılımcı' olmak bu kez de Kiler GYO tarafından reddedildi ve Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Başka firma yoksa teklif vermiyoruz" diyerek ihaleden çekildiklerini açıkladı.

'GAZETEYE İLAN VERECEKTİK'
İhalenin yapıldığı salonda hazır bulunan Nahit Kiler, tek katılımcı olduklarını açıklayan İhale Komisyonu Başkanı'na, İstanbul trafiğini sebep göstererek "5- 10 dakika daha beklemeyi" teklif etti. Başkan beklemeyince Kiler, ayağa kalkarak "İlk ihalenin sonucunda yaşananlar bizi son derece üzdü. Katılımcı olmayacaksa biz de teklif vermeyeceğiz" dedi. İhalenin ardından soruları yanıtlayan Kiler, şunları söyledi: "İhaleye katılmak isteyen başkalarını engellemişiz ya da burada başka şeyler oluyormuş gibi spekülasyonlar yapıldı. Bundan tabii biz de grup olarak rahatsız olduk. Arsayı çok istememize rağmen iptal kararına bir taraftan da memnun olduk. Katılım olmasını isteğimiz için neredeyse gazetelere biz de ilan verecektik 'ihale var' diye. Fakat yine katılan yok. Biz de kendi içimizde aldığımız kararla ikinci bir spekülasyona mahal vermemek için bu kez ihaleye girmedik. Arsayı alamadığımız için üzgünüm, ilgimiz de sürüyor ama her şey para değildir. Grup olarak ismimizin bu tür spekülasyonlara karışmasını istemiyoruz."

'BİZ BUNU HAK ETMEDİK'
Tek katılımcı olarak kaldıkları sürece teklif vermeyeceklerinin altını çizen Nahit Kiler, hasılat paylaşımı modeli ile ihalenin tekrar edilmesi söz konusu olursa katılabileceklerini söyledi. Kiler, "Basına yansıyanlar, başka yerlerde konuşulanlar ve muhalefetin konuşmaları da bizi rahatsız etti. Bunu hak etmedik" dedi.