kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türk Telekom yetkilileri düzenledikleri bir basın toplantısı ile görüntülü konuşma teknolojisi Videofon’u tanıttı.

Telekom'un görüntülü Alo'da hedefi öğrenci ve askerler

(ANKA)
Türk Telekom'un görüntülü konuşma uygulaması bugün başlıyor. Kullanıcılar ayda 29 YTL ödeyerek Videofon'dan yararlanabilecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Telekom'un görüntülü Alo'da hedefi öğrenci ve askerler
Türk Telekom, abonelerine sesli ve görüntü haberleşme olanağı sunan "görüntülü telefon" uygulaması Videofon'u bugün başlatıyor. Görüntülü telefon sistemine geçmek için Türk Telekom abonesi sabit ev ve işyeri telefonu kullanıcılarının geniş bant ADSL bağlantısına sahip olmaları gerekiyor. Türk Telekom yetkilileri Türkiye'de 5.2 milyon geniş bant ADSL kullanıcısı olduğunu belirterek, öncelikle bu kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirttiler. Üniversiteler, öğrenci yurtları ve askeri birlikleri ilk etapta hedefleyen Türk Telekom, görüntülü telefon uygulamasını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla bu bölgelere Videofon'un içinde yer aldığı bin adet kiosk yerleştirmeyi planlıyor.

AYDA 29 YTL'YE KONUŞULACAK
Videofon ile görüntülü konuşma uygulamasına geçişi duyurmak üzere İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında sistemin işleyişi ile ilgili bilgi verildi. Verilen bilgiye göre, görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda tüm vergiler dahil 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika da ücretsiz konuşma hakkını elde edebilecekler. Türk Telekom görüntülü telefonu teşvik etmek üzere ilk 100 bin müşterisine Videofon cihazını da ücretsiz sunacak. Videofon ile kullanıcılar sesli ve görüntülü haberleşme yanı sıra anlık mesajlaşma yapabilecekler e-mail gönderebilecekler,internet ortamında gezinti yapabilecekler, TV seyredebilecekler ve web kameralarına bağlanarak görüntü alabilecekler. Bir başka uygulama ile de GSM sistemine bağlı SIM kartı içindeki bilgileri Videofon'a aktarabilecekler. Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, tümüyle Türk mühendisler tarafından geliştirilen projenin 1.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, projenin Videofon'un da içinde yer aldığı geniş bir platform olduğunu söyledi. Dinçer, görüntülü telefonda hedefin öncelikle 5.2 milyon ADSL kullanıcısı olduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları