kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kocaelili mükellef Gürsel Güven Özbek, af kararını duyunca eline kalem kâğıdı alıp, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı.

Gürsel Bey krediyle borcunu kapattı, af çıkınca isyan etti

HACER GEMİCİ
Gürsel Özbek, evini ipotek ettirip 150 bin YTL krediyle SSK prim borcunu kapattığı hafta af çıktı. SSK'dan "Ödemeseydin kardeşim" yanıtını alan Özbek isyan edip Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a mektup yazdı..
SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını yeniden yapılandıran yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken, devlete güvenip borcunu kapatanlar yine mağdur duruma düştü. Bankadan 150 bin YTL borç olarak SSK borçlarını kapatan Kocaelili mükellef Gürsel Güven Özbek, ödemeyi yaptığı günün üzerinden bir hafta geçmeden gündeme gelen affı namuslu bir vatandaş olarak içine sindiremediğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a birer mektup yazarak durumu bildirdim. Bu arada SSK'ya yeniden başvurarak bana da bu yeni durumun uygulanmasını ödememin geri verilmesini istedim. Bana verdikleri yanıt 'ödemeseydin kardeşim' oldu" diye konuştu. Özbek'i isyan noktasına getiren SSK affı ve başına gelenler ise şöyle gelişti: -Özbek, 10 ay önce yüklü bir SSK prim borcu ve haciz işlemleri olan Kocaeli'nde faaliyet gösteren Pelin Balıkçılık adlı şirketin hisselerini satın aldı.

150 BİN YTL KREDİ ALDI
- Yaklaşık 120 bin YTL faizi ile birlikte 125 bin YTL SSK borcu ve vergi borçlarını ödemek için önce bir miktar mal varlığını satışa çıkardı. Ardından da 29 Nisan günü 1.85 faizle 5 yıl süreli 150 bin YTL tüketici kredisi çekerek Kocaeli SSK Müdürlüğü'ne gidip borcunu kapattı. Aradan bir hafta geçince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı SSK borçlarının faizlerinde indirim ve ödeme kolaylığı sağlanacağına yönelik açıklama yaptı. - Bu açıklamanın ardından Özbek, SSK Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulundu. Ancak kendisine yasanın çıktığı tarihten sonraki işlemlere uygulanacağı bildirilerek, "geçmiş olsun, keşke ödemeseydiniz" denildi.