kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Elektrik zammında halkın alım gücüne de bakacağız'

Enerji Bakanı Güler, elektrikte tek tüketici olmadığını ifade ederek, "Dar gelirli halkımız, sanayicimiz, turizmcimiz var. Herkesi düşünmek zorundayız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Elektrik zammında halkın alım gücüne de bakacağız'
Elektrikte otomatik fiyatlama mekanizmasının 1 Temmuz yerine, 1 Haziran'a alınması tartışılırken dün Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren enerji KİT'leri ile biraraya geldi. Toplantıda kamunun birbiri ile alacak-verecek ilişkisi masaya yatırılırken Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ''Doğal Sermayemiz Harekete Geçiriliyor, Jeotermal Kaynaklar ve Yasa Uygulamaları'' konulu eğitim ve uygulama seminerine katılan Enerji Bakanı Hilmi Güler, otomatik fiyat uygulamasının öne çekilmesi yönünde görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Elektrikte fiyatlandırma uygulamasının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından düzenlendiğini ve denetlendiğini belirten Güler, "Burada tek bir tüketicimiz yok. Dar gelirli halkımız var, sanayicimiz var, ihracatçımız var, turizmcimiz var. Biz de herkesi düşünmek zorundayız. Dolayısıyla üretim miktarı da belli. 22 dolarla aldığımız petrol fiyatları 138 dolara çıktı. Bunların hepsi neticede maliyeti etkiliyor. Hem KİT'lerin finansmanı hem de halkımızın alım gücü... Şartlar bir bütün halinde ele alınıyor'' diye konuştu.

BARAJLARDA SIKINTI
Bu arada kuraklığın etkisiyle hidrolik santrallerden (HES) üretilen elektrik miktarında sıkıntı olduğuna da işaret eden Güler, "Ancak aldığımız tedbirlerle bu durumu da inşallah yürüteceğiz'' dedi.