kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Julio İglesias

"Kendime sevgili bulursam Türkiye'den ev satın alırım"

EKONOMİ
Sinpaş GYO'nun yeni projesi Bosphorus City'nin tanıtımı için gelen şarkıcı Julio Iglesias, İstanbul'un çok güzel bir kent olduğunu, burada yaşayabileceğini söyledi..
Dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Julio Iglesias, Sinpaş GYO'nun yeni projesi Bosphorus City'nin tanıtımı için geldiği İstanbul'da, bir sevgili bulması durumunda Türkiye'den ev alabileceğini söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde 1.5 milyar dolarlık yatırımı bulunan Iglesias, kendisi gibi şarkıcı olan oğlu Enrique'nin Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak istediğini ifade etti. Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'de 246 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edeceği Bosphorus City'nin satışları önceki gün başladı. Projenin tanıtımına katılan Iglesias, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu ve burada yaşayabileceğini belirtti. Başta İspanya, Fransa ve Dominik Cumhuriyeti olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde gayrimenkul yatırımları olduğunu dile getiren Iglesias, "Şarkı söyleyerek sevgimi anlatıyorum, gayrimenkulle de para kazanıyorum" dedi.

İSTANBUL'UN 2. BOĞAZI OLACAK
Toplantıda projeyle ilgili bilgi veren Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, tasarımı üstünde üç yıl çalıştıkları Bosphorus City'nin, İstanbul'un ikinci boğazı olacağını ifade etti. Tamamlandığında 10 bin nüfusu olacak projede, 26 bin metrekare alana ve 720 metre uzunluğa sahip boğazın yer alacağını dile getiren Gacemer, "İstanbul Boğazı'ndaki gibi Ortaköy, Bebek, Emirgan, İstinye, Yeniköy, Beylerbeyi, Çengelköy, Kanlıca, Paşabahçe ve Kandilli bölgeleri bulunacak. Buralardaki iskelelerden kayıklarla karşıya geçilecek. İki köprünün de yer alacağı proje toplam, 2 bin 793 konuttan oluşacak. Projede adını verdiğimiz bölgelerde yine buralara özgü tatlar ve faaliyetler bulunacak. Mesela Kanlıca'da yer alacak kafemizde Kanlıca yoğurdu yiyebileceksiniz. Paşabahçe'de camla ilgili bir atölye bulunacak" diye konuştu. Konutların yüzde 85'inin 'boğaz manzaralı' olacağını kaydeden Gacemer, Yeditepe Kuleleri, Saraybahçe Evleri, Yalı Apartmanları ve Yalılar'dan oluşacak binalarda 68 farklı konut tipinin olacağını söyledi. Gacemer, büyüklükleri 68-615 metrekare arasında değişen konutların yer alacağı projede ilk etabın, 24 ay sonra tamamlanacağını ve fiyatların 153 bin YTL ile 2 milyon YTL arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları