kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nüzhet Atabek

Global firmalar sigortacılığa güç kattı

Türkiye pazarına giren yabancı şirketlerin en önemli katkısının özsermaye anlamında olacağını söyleyen Ray Sigorta Genel Müdürü Nüzhet Atabek, bundan böyle sektörün süratli ama sağlıklı büyüyeceğini belirtti..
Yabancı sermayenin son yıllarda Türkiye'ye gösterdiği ilginin yansımaları son iki yılda sigorta sektöründe de görüldü ve birçok uluslararası sigorta şirketi, Türkiye pazarındaki yerini aldı. Yabancı şirketlerin sigorta sektörüne ne getirecekleri tartışılırken, Ray Sigorta Genel Müdürü Nüzhet Atabek, yabancı şirketlerin özsermaye artırımında katkı sağlayacaklarını ileri sürdü. Atabek şunları söyledi: "Bence yabancı yerine global firmalar demek daha doğru olabilir. Bu anlamda en önemli katkıları özsermaye olacaktır. AB yolunda ilerleyen ve kişi başı geliri gittikçe artan ülkemizde GSMH artış oranından daha hızlı bir artış beklenen sigorta sektöründe büyümeyi ancak bu şekilde finanse edebilirdik. Bu anlamda pazara en önemli katkıları, süratli ama sağlıklı büyüme olacak."

2007 İYİ GEÇTİ
Ray Sigorta'nın 2007 yılında teknik kârlılığa ve operasyonel dönüşüme ağırlık verdiğini ve bunda da başarılı olduğunu dile getiren Atabek, şirketin çalışmalarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "2007 yılı sonuçlarına baktığımızda elementer sigortacılıkta teknik kârlılık bakımından son 5 yılın en başarılı sonuçlarını elde etmiş olduğumuzu görebiliyoruz. 2007 yılında teknik kârlılığa ve operasyonel dönüşüme ağırlık verdik ve neticesinde ciro artışında oldukça mütevazı rakamlarla yetindik. " Atabek, Ray Sigorta'nın metropoller dışında da büyümesini sağlayacak, acente ve müşterilere daha çok yakınlaştıracak 3 yeni bölge oluşturduklarını söyleyerek, "Bölge sayısını 4'ten 7'ye çıkarttık. Ray Sigorta 2008 yılına, kârlı iş yazma hedefini gerçekleştirmiş ve 2007'nin son çeyreğinden itibaren yeniden büyümeye başlamış bir şirket olarak girmektedir. 2008'in bizim için bir başka özelliği de 50'nci faaliyet yılımız olmasıdır. 50'nci yılımızda, kurumsallaşmış bünyemiz ve güçlü ortaklık yapımız ile kârlılık ve büyüme bakımından bölgesel amaçlarımıza ulaşarak tüm hissedarlarımıza değer yaratacağız diyebiliriz" dedi.