kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 yılda 4 milyon kişiye iş kapısı açacak plan bugün açıklanıyor

Hüseyin KAÇAR DİYARBAKIR
Başbakan Erdoğan bugün Diyarbakır'da hükümetin GAP Eylem Planı'nı açıklayacak. 5 yılda bitirilecek plana 5 milyar YTL kaynak aktarılacak..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'GAP Eylem Planı'nı açıklamak üzere Diyarbakır'a bugün yapacağı gezi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde umut oldu. Bölgede bulunan sivil toplum kuruluşları, Erdoğan'ın gezisini önemsediklerini açıklayarak, bölgeyi yeniden ayağa kaldıracak ekonomik açılımları beklediklerini söylediler.

GELİR 5 KAT ARTAR
Başbakan Erdoğan, GAP Eylem Planı'nı bugün saat 12.00'de Diyarbakır'da açıklayacak. Projenin 5 yılda bitirilmesini sağlayacak plan ile yaklaşık 4 milyon kişiye yeni iş imkanı sağlanması hedefleniyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in, 9 ili dolaşarak üzerinde çalıştığı GAP paketinin hazırlıkları tamamlandı. Bölgeye bu yıl 2.3, gelecek yıl ise ek olarak 3.6 milyar YTL aktarılması öngörülüyor. Bölge nüfusunun yarısını istihdam etmesi öngörülen proje bölgenin gelirini de 5 katına çıkarmayı hedefliyor. Erdoğan'ın gezisinin bölge için çok önemli olduğunu belirten Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, "Başbakan bugüne kadar bölgeye bir çok gezi gerçekleştirdi. Ancak yapacağı bu gezi diğerlerinden daha önemlidir. Bu sıkıntılı dönemde böyle bir ziyaretin gerçekleşmesini önemli buluyoruz. Bölgede her kesimin başbakandan beklentileri var" dedi. Başbakan'ın GAP Eylem Planını Diyarbakır'da açıklayacağını hatırlatan Kaya, "Sulama kanallarının bir an evvel hayata geçmesi beklentimiz vardır. Buradan elde edilen ürünlerin dünya piyasasıyla rekabet etmesi gerekiyor" dedi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl Başbakan'ın tarihi bir açıklama yapacağını belirterek, "Tüm umutlar şu anda GAP'tadır" dedi.