kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Petkim'in bu hafta devri düşünülüyor
PETKİM'İN
yüzde 51 hissesinin blok satışı için açılan ihalede 2 milyar 40 milyon dolar teklif veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'nun kurduğu Socar&Turcas Petrokimya AŞ'ye devrinin bu hafta yapılması ve satış sözleşmesini imzalanması öngörülüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Petkim'de satış sözleşmesinin imzalanması ve diğer işlemlerin tamamlanması için alıcıya 30 Mayıs'a kadar süre vermişti. Edinilen bilgiye göre, satış sözleşmesinin büyük olasılıkla 29 Mayıs Perşembe günü Ankara'da imzalanmasının ve ihale bedelinin önemli bir kısmının peşin ödenmesinin beklendiğini söyledi.
REUTERS

Cine 5 ihalesi yine ertelendi
AKSOY
Grubu'na ait medya organlarından Cine-5 ve Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile Viva TV ve Viva Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne teklif gelmedi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), her iki ticari bütünlüğü dün satışa çıkaracağı duyurmasına karşın teklif gelmeyince dün yapılacağı duyurulan ihaleleri ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı. TMSF, 21 Mart'ta da ihaleye çıkmış ancak gelen talep üzerine ihaleyi 26 Mayıs'a ertelediğini açıklamıştı.

Talih kuşu için ihale haziranda yapılacak
MİLLİ Piyango'nun özelleştirilmesinde geri sayım başladı. Lisans devriyle özelleştirilecek Milli Piyango'da ihaleye, haziran ayında çıkılması planlanıyor. Lisans devrinde sürenin 7 yıl mı, 10 yıl mı olacağı, aynı şekilde devir işleminin hasılat paylaşımı yöntemiyle mi, yoksa işletme hakkının peşin bedelle devri yöntemiyle mi yapılacağı konusunda son kararı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan verecek. Edinilen bilgiye göre, Milli Piyango özelleştirmesinde halen TBMM'de bulunan ve içinde talih kuşu özelleştirmesiyle ilgili hasılat, ceza ve ihale komisyonu düzenlemelerinin de yer aldığı tasarının yasalaşması bekleniyor. Bu tasarı yasalaşınca hemen ihaleye çıkılacak. AA

Akaryakıt fiyatlarına 6 kuruşluk zam
AKARYAKIT
ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 6 YKr arttı. Ankara ve İzmir'de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3.48 YTL'den 3.54 YTL'ye yükseldi. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında ise 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, bu dağıtım firmalarının bayilerinde 3.49 YTL'den 3.55 YTL'ye çıktı. Bu arada kalorifer yakıtı olarak bilinen 4 numaralı fuel oilin litre fiyatı 7-8 kuruş arttı. Buna göre Ankara'da 2.02-2.06 YTL arasında satılan kalorifer yakıtının litre fiyatı 2.10-2.13 YTL'ye yükseldi. Kalorifer yakıtı İstanbul'un Avrupa yakasında 2.02 YTL'den 2.09, Anadolu yakasında ise 2.03 YTL'den 2.10 YTL'ye çıktı.
Haberin fotoğrafları