kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dışişleri'nden Yunanistan'a kınama

Yeni Haber
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'da düzenlenen "Sözde Pontus soykırımı anma günü" etkinliklerinin, iki ülke arasındaki işbirliği sürecini aşındıracağını bildirdi. Söz konusu faaliyetlerin Türkiye'yi ve Atatürk'ü hedef almış olmasının kuvvetle kınandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan Parlamentosu'nun 24 Şubat 1994 tarihinde kabul ettiği Yasa ve bu çerçevede düzenlenmekte olan "Sözde Pontus soykırımı anma günü" etkinliklerinin, iki ülke arasındaki diyalog ve işbirliği sürecinin ruhuna aykırı olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Sözkonusu faaliyetlerin ülkemizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü hedef almış olmasını kuvvetle kınıyoruz. Sağduyuyla bağdaşmayan bu tutumun, tahrif edilmiş bir tarih anlayışına dayandırıldığını da hayretle izliyoruz. Bu itibarla, bu iddianın sahiplerini tarihi gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyoruz" denildi.

Bu yıl düzenlenen etkinliklere Parlamento üyeleri, siyasi parti yetkilileri ve yerel yöneticilerin yanı sıra Yunan Hükümeti temsilcilerinin de katılmalarının, Türkiye'ye yönelik asılsız iddialara dayanan faaliyetlerin ardındaki desteği de gösterir nitelikte olduğu belirtilerek, "Türk ve Yunan halkları arasında oluşturulmaya çalışılan dostluk ve güven ortamını zedeleyen bu tür davranışların, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili işbirliği zeminini aşındıracağı yönündeki ciddi endişemizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz" denildi.

(ANKA)