kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rahmi Koç'a fahri bilim doktoru unvanı verildi

Yeni Haber
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından düzenlenen törenle ''Fahri Bilim Doktoru'' unvanı verildi.Aydın Ticaret Borsası'nda düzenlenen törende konuşan Rahmi Koç, bir öğrencinin doktora almasının 8 yıl sürdüğünü, kendisinin ise 8 dakika konuşarak doktor olduğunu ifade ederek, 50 yıllık bir çalışma tecrübesi olduğunu, bu nedenle bunun bir haksızlık olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Globalleşen dünyanın haberleşmenin sürati ve ulaşım imkanları ile küçüldüğünü belirten Koç, enternasyonal bir işi idare edenlerin gelişmeleri takip etmeden işine yön vermesinin artık imkansız hale geldiğini ifade etti.

Dünya ekonomisinde petrolün varilinin 135 doları geçtiğini, 200 dolara çıkacağından bahsedildiğini, şimdiden 2016 yılı petrolünün 140 dolardan kapatıldığını, altının onsu'nun ve buğdayın tonunun bin dolara çıktığını dile getiren Koç, Amerika'da başlayan tutsat ''Mortgage'' krizinin, sadece Amerika'da şimdilik bir trilyon dolar varlığı yok ettiğini söyledi.

Geçen Haziran'da dünya ekonomisinin yüzde 2,8 büyüyeceği söylendiğini, oysa bu sene mart ayında bu tahminin yüzde 0,5'e çekildiğini vurgulayan Koç, ''Bu hengamede şirketleri, sektörleri, ülkeleri planlı ve programlı şekilde idare etmek, artık cambazlık haline geldi. Yanlış bir hareket veya karar, bir memleketin, bir bölgenin, bir şirketin varlığını yok edebiliyor'' diye konuştu.

Eğitim Fakültesi'nde açılacak fizik laboratuvarının çok önemli olduğunu, çünkü birçok okulda öğrencilerin, daha ziyade teorik bilgilerle donatıldığını ifade eden Koç, oysa bunların pratiğe dönüşmesinin ancak bıkmadan, usanmadan yapılan laboratuvar çalışmaları, deneyleri ile olabileceğini belirtti. Koç, şöyle devam etti:

''Ben buradan bir umutla ayrılmak istiyorum. İnşallah ileride benden sonra açacağınız diğer laboratuvarlardan tüm bilimlerde buluşlar yapacak gençler yetişecek. Türk sanayi ve üniversiteleri de uygulamalara katkıda bulunacak ve dünya ülkeleri arasında öne geçeceğiz. Bütün arzum o ki, Türk bilim adamlarının da icat yapabilmeleridir. Bunun için Ar-Ge'ye ciddi yatırımlar yapılmalı.''

Konuşmanın ardından, ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, Rahmi Koç'a cübbesini giydirerek, Fahri Bilim Doktoru unvanını verdi.Törenin ardından, ADÜ Eğitim Fakültesi'nde Rahmi Koç'un katkıları ile yapılan Fizik Laboratuvarı açıldı.

AA