kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Parasız yatılıya burs fırsatı

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, pansiyonlu ortaöğretim kurumlarında parasız yatılı olarak kalan öğrencilere, 2008-2009 yılından itibaren burslu öğrenime geçme fırsatı tanıdı. Parasız yatılıdan bursluluğa geçmek isteyen öğrenciler başvuruları e-burs sistemi üzerinden internetten yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Burs ve Yurtlar Dairesi Başkanı Halis Koyuncuoğlu imzası ile yayınlanan genelgede, 2008 yılı bursluluk hizmetlerinin e-burs modülü üzerinden yapılacağı bildirildi. Genelgede, pansiyonlu liselerde an az bir ders yılı parasız yatılı olarak okuyan öğrencilerin isterlerse, 2008-2009 eğitim yılı itibariyle bursluluğa geçebilecekleri belirtildi.

Parasız yatılıdan bursluluğa geçmek isteyen öğrencilerin 9 Haziran- 29 Ağustos 2008 tarihleri arasında e-burs modülü üzerinden başvuruda bulunacağı açıklanan genelgede, söz konusu geçişin esaslarının ise 3 Haziran'a kadar okul müdürlüklerine bildirileceği kaydedildi. Genelgede, parasız yatılılıktan bursluluğa geçiş başvuruları kabul edilen öğrencilerin 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren burs almaya başlayacağı bildirildi.

YILLIK 5 BİN 400 YTL GELİRİ OLANA BURS YOK

Genelgede ayrıca, 2008 DPY sınavına göre bursluluk kazanan öğrencilerin E-Burs modülüne kayıt işlemlerinin okullar tarafından 29 Eylül 2007 tarihine kadar yapılacağı açıklandı. Genelgede, ailenin gelir toplamı 5 bin 400 YTL'yi geçenlerin parasız yatılı ve bursluluklarının onaylanmayacağı da belirtildi.

(ANKA)