kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köşk'e Saray'dan tarihi eser istendi mi?

Yeni Haber
CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a, Hayrünnisa Gül'ün isteği üzerine Dolmabahçe Sarayı'ndaki depo müzede yer alan Osmanlı eserlerinin resmen Çankaya Köşkü tarafından talep edilip edilmediğini sordu.

CHP'li Özyürek, TBMM Başkanı Toptan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrünnisa Gül'ün 1 Nisan 2008 tarihinde Dolmabahçe Sarayında tarihi eserlerden bir kısmının fotoğraflarını çektirerek bunları Çankaya Köşkü'ne istettiği yönündeki iddiaları hatırlattı. Söz konusu eserlerin resmen Çankaya Köşkü tarafından talep edilip edilmediğini soran Özyürek önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Bu tarihi eserler nelerdir ve kaç tanedir?

-Dolmabahçe Sarayında tüm Türk halkına sergilenen eserlerin keyfi bir biçimde Dolmabahçe Sarayının envanterinden düşülerek başka bir yere götürülmesini engelleyen herhangi bir hüküm bulunmakta mıdır?

-Bu şekilde Dolmabahçe Sarayı'ndan çıkartılan tarihi eserlerin daha sonradan zarar görmesi ya da kaybolması halinde uygulanacak cezai işlem nedir ve kime uygulanır?

-Böyle bir talebe Hükümetin ve TBMM Başkanlığı'nın cevabı ne olacaktır, ne olmuştur?

-Saraylardan getirilen ve Cumhurbaşkanlığı köşkünde bulunan eserler 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilmiş midir?"

(ANKA)