kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UFUK SANDIK

İstanbul'daki lüks oto sayısı Chris de Burgh'ü de şaşırttı

Pop rock müziğin efsanesi Chris de Burgh önceki akşam Maslak Park Orman'da bir konser verdi. Söylediği şarkılarla Türk hayranlarını 80'li yıllara götüren Chris de Burgh, unutulmaz anlar yaşattı. En son 16 yıl önce İstanbul'a gelen Chris de Burg, bu süre içinde Türkiye'de yaşanan değişimleri iyi gözlemlemiş.
Konsere 15 dakika geç başlayan Chris de Burgh, gecikmenin konser alanına girişte trafikte yaşanan yoğunluktan kaynaklandığını söyledi. Trafikte birçok Ferrari, Porsche gördüğünü şaşkınlıkla anlatan Chris de Burgh, 16 yıl içinde İstanbul'un zenginleşmiş olduğu yorumunu yaptı.
Chris de Burgh h aklı. Gerçekten birçok zengin Avrupa ülkesinde bile fiyatları 150-200 bin Euro'dan başlayan lüks otomobilleri İstanbul'daki gibi bir arada görmek mümkün değil. Otomobil fiyatlarının yüksek vergiler nedeniyle Avrupa'nın iki katı olduğu düşünüldüğünde, lüks oto sayısına bakarak gerçekten zengin bir ülke olduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Hatta, vergiler Avrupa'yla aynı seviyesinde olsa, Türkiye'de satılan lüks otomobillerin sayısı ikiye katlanır . Türkiye, Avrupa'nın en çok Ferrari, Porsche satılan ülkesi olur.