kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'de 265 yabancı gazeteci

ANKA
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Salih Melek, Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda 40-50 kadar yabancı gazetecinin yerleşik olarak çalıştığını belirtirken, bu yıl yabancı gazeteci sayısının 265'e ulaştığını açıkladı.

İLGİ ARTTI
BYEGM Genel Müdürü Salih Melek, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin "Prime Time" isimli dergisinde yer alan söyleşisinde, yabancı medyanın ağırlanması konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Melek, Türkiye'ye yurtdışından gelen cumhurbaşkanları, başbakanlar, üst düzey yetkililer ve onlarla beraber gelen basın mensuplarının çalışmalarına BYEGM olarak yardımcı olduklarını kaydetti. Melek, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye gelen Papa'nın ziyaretini 2 bin 100 yabancı gazetecinin izlediğini ve gazetecilere kendilerinin yardımcı olduğuna dikkat çekti.

BASIN KANUNU
Melek, son olarak hazırlanan basın kanununa dikkat çekerken, söz konusu kanunun Avrupa ülkelerindeki kanunlardan ileri olduğunu savundu. Melek, "Özgürlükçü bir basın kanunun hazırladık. Bundan son derece mutluyuz" dedi.