kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cep telefonunda 'şaka gibi' ölüm

Yeni Haber
Erzurum'da arkadaşlarıyla birlikte pikniğe giden üniversite öğrencisi serinlemek için girdiği gölde çamura saplanarak boğuldu. Boğulan öğrencinin, göle girerken arkadaşları tarafından cep telefonu ile görüntülendiği belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyatı Fakültesi öğrencisi Fars Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Volkan Balkan(19) finaller öncesinde arkadaşlarıyla Uzundere ilçesine bağlı Yedigöller mesire alanına gitti. Burada arkadaşlarıyla birlikte gölde gezinti yapmak için sandal kiralayan Balkan, serinlemek için göle atladı. İyi yüzücü olduğunu belirten Balkan'ın gölde boğulmasını arkadaşları "şaka yapıyor" sandı. Gölün zeminindeki çamura saplanan Balkan olay yerinde yaşamını yitirdi.

Balkan'ın arkadaşları, üniversiteden 10 kişi, Pazar günü Uzundere ilçesine bağlı Tortum Şelalesi yakınlarındaki Yedigöller bölgesine gittiklerini söyledi.

''Gölün kenarındaki sandala binerek gezerken Volkan suya girmek istedi'' diyen arkadaşları, Volkan Balkan'ı uyardıklarını belirterek, şöyle dedi:

''Su çok soğuktu. Volkan suya girdi. Bazı arkadaşlarımız suya girmemesi konusunda uyardı. Volkan, 'Ben İzmirliyim, iyi yüzerim' dedi. Daha sonra suya atladı. İlk başlarda birkaç defa suya daldı. Daha sonra suyun altında hareket etmediğini gördük. Sandalı o tarafa götürdük. Hemen yardım istedik. Görevliler geldi. Bizi sandaldan indirip onlar aramaya başladı. Daha sonra Volkan'ın cenazesi çıkarttılar. Çok üzgünüz.''

GÖRÜNTÜLER

Boğulan üniversite öğrencisinin arkadaşlarının cep telefonuyla çektiği görüntülerde, piknik için Tortum Şelalesi'ne giden 10 arkadaş, Yedigöller'de bir sandala binerek gezintiye çıkıyor.

Bu sırada sandalın başında oturan Volkan Balkan, üzerindeki tişörtü çıkartarak arkadaşı Buğra ile suya atlıyor. Bu durumu cep telefonu ile kaydeden arkadaşları, ''Yüzücülerimiz bizi kurtarmak için sahile yüzüp kürek getirecekler. Küreklerimiz kayboldu. Bizi kurtarmak için kıyıya kürek getirmeye gidiyorlar. Gemide çaresiz kaldık. Volkan! Cebinde para mara bırakma... Volkan su soğuk mu? Helal olsuun... El salla el salla (alkışlarla)'' diye bağırıyor.

CENAZESİ MEMLEKETİ İZMİR'E GÖNDERİLDİ

Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesine getirilen aynı üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Fars Dili Bölümü 1. sınıf öğrencisi Volkan Balkan'ın cenazesi, bugün akrabası Kemal Balkan'a teslim edildi.Balkan'ın cenazesi, daha sonra fakültedeki öğretmenleri ve arkadaşlarının omuzlarında ambulansa taşındı. Ambulansla Erzurum Havaalanı'na götürülen cenaze, uçakla İzmir'e gönderildi.

AJANSLAR