kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
J. L. R. Zapatero

İspanya İtalya'ya karşı kılıç kuşandı

YASEMİN TAŞKIN
YASEMİN TAŞKIN
İtalya Başbakanı'nın 'pembe kabine' diyerek dalga geçtiği İspanya'nın bakanları Berlusconi hükümetini topa tutuyor. Frattini dün sert şekilde İspanyolları eleştirdi..
İtalya'da üçüncü kez başbakanlık koltuğuna oturan Silvio Berlusconi İspanya'daki yeni kabine belli olduğu zaman "Kabinesi fazla pembe. Başa çıkması zor. Ancak bunu kendi istedi" demesinin cezasını sert bir şekilde çekiyor... Cuma İspanya Başbakan Yardımcısı Maria Teresa Fernandez de la Vega İtalya'nın göçmenlik politikasının ırkçılığı artırdığını söyledi.

'TEDAVİYE İHTİYACI VAR'
Pazar günü de İspanya Çalışma ve Göç Bakanı Celestino Corbacho, "İtalya göçle baş etmek yerine ırkçılık yapıyor" dedi. İspanya'nın başlattığı atak Zapatero'nun Eşit Haklar Bakanı Bibiana Aido'nun "Berlusconi'nin psikiyatrik tedaviye ihtiyacı var" sözleri ile zirveye çıktı. Bu açıklamalara İtalyan hükümeti adına İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini dün cevap verdi. "Başbakanın artık bakanlarının bu açıklamalarını kontrol etmesi gerekiyor. Sadece polemik yaratmaya dayanan bu açıklamaların İspanya hükümetinin genel tavrını ortaya koyduğunu sanmıyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları