kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Norveç'te havaalanı çalışanları grevde

Yeni Haber
Havaalanı çalışanlarının ücret ve çalışma saatleri konusundaki anlaşmazlık üzerine grev başlattığı Norveç'te, 12 havaalanının kapandığı ve bu havaalanlarında 30 binden fazla kişinin uçağa binemediği bildirildi.

Norveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu, ücretler ve çalışma saatlerine ilişkin anlaşmazlık üzerine cuma günü 6 havaalında başlayan grevin, başlıca yer personelinin greve katılımının artmasıyla 6 havaalanına daha genişlediğini açıkladı.

Ülkedeki en büyük sendikanın 408 üyesinin şu an 13 havaalanında grevde olduğu, bu havaalanlarından sadece ulusal Oslo Gandermoen Havaalanında çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Ulusal havaalanı şirketi Avinor, grev nedeniyle ulusal petrol sanayiinin merkezi kabul edilen Stavanger kentinin havaalanıyla birlikte Alta, Leksen, Sandnessjoen, Sogndal ve Svolvaer kentlerindeki havaalanlarının kapandığını bildirdi. Grevle birlikte ilk olarak Bergen, Harstad, Molde, Mo i Rana, Mosjoen ve Kristiansund'daki havaalanları kapanmıştı.

Sendika ile devlet şirketi Avinor arasında anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmelerine yeniden ne zaman başlanabileceği bilinmiyor.Avinor'un Norveç'te işlettiği 46 havaalanı bulunuyor.

AA