kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gafların efendisinin bumerang dönüşü

YASEMİN TAŞKIN
YASEMİN TAŞKIN
İtalya yarın genel seçimler için sandık başında... Son anketlerde ne yaparsa yapsın halkının kalbinden silinmeyen Berlusconi önde gidiyor.....
İtalya'da yarın ve pazartesi günleri yapılacak olan erken genel seçimler için geri sayım başladı. Bu seçimle ülkenin eski Başbakanı Silvio Berlusconi (71) üçüncü kez başbakanlık koltuğuna oturmaya hazırlanıyor. Yapılan son anketlerde soldaki rakibi Walter Veltroni'nin 5-9 puan önünde olan Berlusconi gaflarına, yolsuzluk davalarına hatta ekonomideki başarısızlığına rağmen hem İtalya hem de dünya için farklı bir yere sahip... Associated Press (AP) haber ajansı Berlusconi'nin her şeye rağmen halkı tarafından bu kadar sevilmesini "düşlerin, zaafların, tutkuların ve kusurların vücut bulmuş hali" olarak algılanmasına bağlıyor... Forbes dergisine göre İtalya'nın üçüncü en zengin adamı olan ve mal varlığı 11.8 milyar dolar olarak tahmin edilen Berlusconi, İtalyanlara da bir gün kendisi gibi olabileceklerini vaat ediyor.

SAVCILARA AKIL SAĞLIĞI TESTİ
Bu seçim kampanyasında da formunda olan Berlusconi, kendisinden işsizlik için çözüm isteyen bir genç kıza, "O zaman Berlusconi'nin oğlu ile evlen" diyebilecek kadar rahat açıklamalar yapıyor... İlk hükümetini deviren (1994) hâkimlere büyük bir hınç besleyen Berlusconi, "hâkim ve savcılara akli sağlık testi yapılmasını" öneriyor. 1993'te kurduğu Forza İtalya Partisi ile siyasete giren ve ertesi yıl başbakan olan Berlusconi, ilk hükümetini ancak 7 ay ayakta tutabilmişti. Berlusconi'nin ikinci kez başbakanlık yaptığı 2001- 2006 dönemi ise "hayal kırıklığı" olarak niteleniyor.